Το Ελαιόλαδο Μάκρης είναι πλέον εγγεγραμμένο στον επίσημο κατάλογο των προϊόντων ΠΟΠ της Ε.Ε.

Από την Δευτέρα 10/8/2020 και επίσημα πια το ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΑΚΡΗΣ είναι εγγεγραμμένο στον επίσημο κατάλογο των προϊόντων ΠΟΠ της Ε.Ε και ταξιδεύει σε όλες τις χώρες του κόσμου για γνωστοποίηση.

Είναι σημαντικό για ένα χωριό σαν την Μάκρη να γίνεται γνωστό εκτός των άλλων και από ένα μοναδικό προϊόν και από μια ιστορία χιλιάδων χρόνων ελιάς μοναδικής στον κόσμο.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του συνεταιρισμού κύριο Χατζηνικολάου Δημοσθένη που έδωσε την δυνατότητα και βοήθησε στην όλη προσπάθεια, τους αντιπεριφερειάρχες κυρία Γεωργία Μαυρανεζούλη και τον Δημήτρη Πέτροβιτς για την στήριξη, την οικογένεια Κελίδη που βοήθησαν με τα βραβεία που μου διέθεσαν τα οποία αποδείκνυαν στη επιτροπή την φήμη του προϊόντος κατά ένα μέρος, τον κύριο Κριτού Κριτή για τις φωτογραφίες που μου διέθεσε αφιλοκερδώς για το σήμα που καταθέσαμε στην Επιτροπή και θα χρησιμοποιείται στις συσκευασίες και το τυπογραφείο Λαγουδάκη και προσωπικά τον Αλέκο Λαγουδάκη για την αποφασιστική συμβολή του στην φιλοτέχνηση στη εκτύπωση και όλη την γραφειοκρατία τις περισσότερες φορές αφιλοκερδώς με πολλές ώρες δουλειάς.

Επίσης την συνάδελφο κυρία Πόλλη Αγγελική και όλους τους συνάδελφους στο ΥΠΑΑΤ που βοήθησαν πάρα πολύ στο να κατατεθεί ένας άρτιος και ολοκληρωμένος φάκελος. 

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην συνέχεια και το πως θα εκμεταλλευθούμε αυτό το ιστορικό γεγονός για τον Έβρο και την Θράκη αφού είναι το μοναδικό προϊόν ΠΟΠ μέχρι στιγμής.” γράφει ο διαχειριστής της σελίδας στο fb “Ελαιόλαδο Μάκρης – Το Χρυσάφι Της Εβρίτικης γης”.

Διαβάστε επίσης: 

Τo ελαιόλαδο Μάκρης έγινε ΠΟΠ