Χειροποίητα σαπούνια από βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο

Eleamed: Με τη δύναμη της φύσης και του ελαιολάδου
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Με βάση το Αίγιο, μια ομάδα ανθρώπων που τους ενώνει το πάθος τους για τη φύση και τις θεραπευτικές της δυνάμεις, ίδρυσαν την ELEAMED, μια εταιρεία που παράγει χειροποίητα σαπούνια, αντλώντας τις πρώτες ύλες από τη χλωρίδα της ελληνικής φύσης. Το Elea προέρχεται από τη λατινική ονομασία της ελιάς (Olea) και το Μed από την ιατρική (Medicine) λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των ελαίων και αιθέριων ελαίων, αλλά και από τη Μεσόγειο (Μediterranean). Τα χειροποίητα σαπούνια ELEAMED έχουν ως βάση βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο, που προμηθεύονται από την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών.

Το νερό που χρησιμοποιούν προέρχεται από τον μυθικό ποταμό Κράθη, ο οποίος, σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, έχει από τα πιο καθαρά νερά της Ελλάδας. «Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα αξιόπιστο όνομα στην αγορά των φυσικών καλλυντικών», επισημαίνει η συνιδρύτρια, Άννα Μερτή. Η παραγωγή του σαπουνιού γίνεται φυσικά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, χωρίς καμία τεχνητή παρέμβαση. Τα αιθέρια έλαια διατηρούνται σε μορφή μικροκαψουλών και παραμένουν αμετάβλητα μέχρι τη στιγμή της χρήσης. 

Η ELEAMED έχει λάβει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας για τη σύνθεση (μικροκάψουλες) και τη μέθοδο παραγωγής (σαπωνοποίηση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος).

  • Νικολέτα Τζώρτζη 
-Διαφήμιση-