Στον έλεγχο του Diorama παραμένει η Ντάμαβαντ

Σε συνθήκες ομαλότητας έχουν επανέλθει οι ροές των παραδόσεων στο εργοστάσιο της Ντάμαβαντ, σύμφωνα με το μέλος του ΔΣ και νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, Γιώργο Βασιλειάδη.

Όπως δηλώνει στην «ΥΧ», για δυο-τρεις μέρες υπήρξε πράγματι μεγάλη αναμονή, ωστόσο, μετά από μια προσωρινή παύση των παραλαβών, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε. «Ίσως κάποιο λάθος προγραμματισμού δικό μας, ίσως και η -κατανοητή- σπουδή κάποιων παραγωγών να μας φέρουν την ντομάτα πιο γρήγορα γιατί ακούστηκε ότι μπορεί να βρέξει το Σαββατοκύριακο, όλα αυτά συνέβαλαν σε αυτό το πρόσκαιρο “μποτιλιάρισμα”. Από το βράδυ της Τετάρτης 23 Αυγούστου, όμως, η ντομάτα έρχεται και πάλι κανονικά. Άλλωστε, η συλλογή και η παράδοση του προϊόντος σε εμάς είναι εγγυημένα», υπογραμμίζει.

Σύμφωνα τον κ. Βασιλειάδη, η δυναμικότητα της Ντάμαβαντ ανέρχεται σε 2.000 τόνους την ημέρα και ο σχεδιασμός για φέτος προβλέπει την απορρόφηση περίπου 120.000 τόνων από 12.500 στρέμματα που έχουν συμβασιοποιηθεί. Εξ αυτών έχουν ήδη παραληφθεί 50.000 τόνοι, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των οποίων είναι εξαιρετικά. «Την ντομάτα που πήραμε φέτος δεν την έχουμε ξαναπάρει», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ρόλο σε αυτό έχει παίξει και το ότι, λόγω της αποκατάστασης της αξιοπιστίας της εταιρείας, το δίκτυό της τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί, προσελκύοντας παραγωγούς με εξαιρετικές ποιότητες. Όπως σημειώνει ο συνομιλητής μας, «οι αποδόσεις είναι βελτιωμένες, ενώ συνολικά η πρώιμη ντομάτα βρίσκεται αρκετά πάνω από τα 5 brix». Παράλληλα, εκτιμά ότι το συνολικό τονάζ που θα απορροφηθεί φέτος από τις βιομηχανίες, που έχουν ως κέντρο αναφοράς τη Θεσσαλία και τη Βοιωτία, συμπεριλαμβάνοντας και κάποιες μικρές ποσότητες από τη Μακεδονία, θα ξεπεράσει τους 300.000 τόνους, έναντι 210.000 τόνων πέρυσι.

Νέες επενδύσεις

Ο κ. Βασιλειάδης τονίζει ότι, σε αντίθεση με τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί, δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή ζήτημα αποχώρησης της Deca Investments από την εταιρεία. «Το αντίθετο μάλιστα, έχει δρομολογηθεί ένα πρόγραμμα σημαντικών επενδύσεων το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει δημιουργία καινούργιας αποθήκης για φορτώσεις, αγορά νέου οικοπέδου 107 στρεμμάτων (που έχει ήδη πραγματοποιηθεί), ασφαλτόστρωση του χώρου υποδοχής των φορτηγών, νέα γεφυροπλάστιγγα, νέα γεμιστική μηχανή χάρτινων κουτιών διπλάσιας δυναμικότητας από την υπάρχουσα, αλλά και καινούργιο συμπυκνωτή, ώστε να αυξηθεί η απορρόφηση πρώτης ύλης», αναφέρει. Τέλος, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα, πηγές της Deca Investments δηλώνουν στην «ΥΧ» ότι «η Ντάμαβαντ θα παραμείνει στον έλεγχο του Diorama».