Την ελίτ των κτηνοτρόφων βάζουν στόχο οι ισορροπιστές της Nouearth

Τεχνολογία φαρμάκου στην ενσάκιση ζωοτροφών εφαρμόζει η νέα εταιρεία από την Πιερία

nouearth-zootrofes
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Μ όλις έναν χρόνο ζωής, στη διάρκεια του οποίου όμως βλέπει το πελατολόγιό της να αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς, μετράει η Nouearth, μια νέα εταιρεία ζωοτροφών που εδρεύει στην Πιερία και εισάγει μια διαφορετική και καινοτόμο οπτική στη διαδικασία παραγωγής συμπληρωμάτων διατροφής για παραγωγικά ζώα.

Εξηγώντας την ονομασία της, που αποτελεί μια σύνθεση από τις λέξεις «νους» και «earth» (γη, στα ελληνικά), οι ιδρυτές της τονίζουν ότι πρόκειται για μια επιχείρηση που «σκέφτεται και δημιουργεί», προσφέροντας στους κτηνοτρόφους εξειδικευμένες λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες της κάθε εκτροφής. «Αν ρωτήσετε τους κτηνοτρόφους, θα διαπιστώσετε από τις απαντήσεις τους ότι ο καθένας ταΐζει τα ζώα του με διαφορετικό μείγμα. Κανένας δεν γνωρίζει αν το σιτηρέσιο που δίνει είναι το καλύτερο. Εκεί ακριβώς χρειάζονται τα συμπληρώματα διατροφής, οι ισορροπιστές, όπως λέγονται τα προϊόντα μας, τα οποία βελτιώνουν και ενισχύουν την τροφή των ζώων», λέει στην «ΥΧ» ο γενικός διευθυντής της Nouearth, Παναγιώτης Τσακπουνίδης.

Οι ισορροπιστές παρασκευάζονται σε αναμεικτήρες φαρμακευτικού τύπου διπλής ανάμειξης 25 κιλών, ουσιαστικά η κάθε παρτίδα ξεχωριστά σαν φάρμακο.
Οι ισορροπιστές παρασκευάζονται σε αναμεικτήρες φαρμακευτικού τύπου διπλής ανάμειξης 25 κιλών, ουσιαστικά η κάθε παρτίδα ξεχωριστά σαν φάρμακο.

Ο ισορροπιστής είναι ένα μείγμα μεταλλικών αλάτων και βιταμινών σε κοκκώδη μορφή. Ετυμολογικά η έννοια προέρχεται από τις λέξεις «ισο» και «ρέπω». «Και αυτό ακριβώς κάνει: βοηθάει στην εξισορρόπηση των θρεπτικών συστατικών, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η καλή υγεία των ζώων. Ας μην ξεχνάμε ότι, ειδικά σε ό,τι αφορά τα παραγωγικά ζώα, εξαιτίας ακριβώς της μεγάλης παραγωγικής τους δράσης, ο οργανισμός τους εξασθενεί και χρειάζονται επιπλέον στήριξη με μέταλλα και βιταμίνες», τονίζει ο ίδιος.

Οι εν δυνάμει πελάτες της εταιρείας, προσθέτει, είναι «η ελίτ των κτηνοτρόφων της χώρας, οι οποίοι θέλουν να παράγουν προϊόντα, τα οποία θα έχουν προστιθέμενη αξία, προφυλάσσοντας παράλληλα τα ζώα τους από ασθένειες, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτόν υψηλές παραγωγικές αποδόσεις».

Αναμεικτήρες φαρμακευτικού τύπου

Η καινοτομία της Nouearth είναι ότι οι ισορροπιστές παρασκευάζονται σε αναμεικτήρες φαρμακευτικού τύπου διπλής ανάμειξης 25 κιλών, ουσιαστικά η κάθε παρτίδα ξεχωριστά σαν φάρμακο. «Έτσι εξασφαλίζουμε την ομοιογένεια στην κατανομή των θρεπτικών συστατικών σε όλο το προϊόν, κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί κατά τη διαδικασία της μαζικής παραγωγής, που η ανάμειξη γίνεται σε χαρμανιέρες ενός τόνου», εξηγεί ο κ. Τσακπουνίδης. Επίσης, το τελικό προϊόν είναι σε στερεά κοκκώδη μορφή, χωρίς σκόνη και άλλα «βρόμικα» υλικά, κάτι που ελαχιστοποιεί τις απώλειες των συστατικών, όταν προστίθεται στη διατροφή των ζώων. Να σημειωθεί ότι η όλη διαδικασία παραγωγής συμβαδίζει με το πρότυπο ασφαλείας HACCP.

Πρώτα η εδραίωση εδώ, μετά οι εξαγωγές

Η ιδέα της δημιουργίας της εταιρείας, που έχει έδρα στην Κατερίνη, ανήκει στον Κωνσταντίνο Τσακπουνίδη (ξάδερφος του Παναγιώτη), ο οποίος είναι χημικός, εξειδικευμένος στα παραγωγικά ζώα με σπουδές στην Ελβετία και στο Κάνσας των ΗΠΑ. Ο ίδιος είναι «υπεύθυνος» και για τις συνταγές των ισορροπιστών για τις οποίες χρησιμοποιούνται πρώτες ύλες από την Ελλάδα, κατά κύριο λόγο από την Καβάλα.

Οι άνθρωποι της Nouearth, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, δεν στοχεύουν στις εξαγωγές, αλλά έχουν ως προτεραιότητα να σταθεροποιήσουν και να εδραιώσουν τη θέση της εταιρείας στην ελληνική αγορά. Ωστόσο, σύντομα σκοπεύουν να επεκτείνουν την γκάμα των προϊόντων τους και στα συμπληρώματα διατροφής για ανθρώπους.

-Διαφήμιση-