Έλλη Τσιφόρου: Η Ελληνίδα νέα Γενική Γραμματέας των COPA-COGECA

Θα αγωνιστεί από την πρώτη γραμμή για την προάσπιση των συμφερόντων των Ευρωπαίων αγροτών και των ευρωπαϊκών συνεταιρισμών
28/06/2024
4' διάβασμα
elli-tsiforou-i-ellinida-nea-geniki-grammateas-ton-copa-cogeca-324888

Μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και τον πρωτογενή τομέα της! Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, κα Έλλη Τσιφόρου, διορίστηκε νέα Γενική Γραμματέας των ευρωπαϊκών οργανώσεων COPA (Επιτροπή Επαγγελματικών Αγροτικών Οργανώσεων) και COGECA (Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών), διαδεχόμενη τον απερχόμενο Φινλανδό Pekka Pesonen.

Η επιλογή της κυρίας Τσιφόρου έγινε σε συνέχεια μίας μακράς και ανταγωνιστικής διαδικασίας πρόσληψης και επικυρώθηκε ομόφωνα από τα ανώτατα πολιτικά όργανα των COPA-COGECA χθες, Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη γυναίκα και πρώτη Ελληνίδα που αναλαμβάνει τα ηνία της Γενικής Γραμματείας των ιστορικών αυτών οργανώσεων από την ίδρυσή τους τη δεκαετία του ’50.

H Έλλη Τσιφόρου ανάμεσα στην Christiane Lambert, Πρόεδρο της COPA και τον Lennart Nilsson, Πρόεδρο της COGECA

Ο σωστός άνθρωπος στη σωστή θέση

Στέλεχος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ από τα πρώτα της βήματα, η Έλλη Τσιφόρου εργάστηκε αρχικά ως Υπεύθυνη του Γραφείου Βρυξελλών, συμβάλλοντας καθοριστικά, κατά τη διάρκεια της πενταετίας 2015-2019, στη δικτύωση της Εταιρείας στο περιβάλλον των Βρυξελλών, στην έγκυρη ενημέρωση των μετόχων για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις που αφορούν στον πρωτογενή τομέα αλλά και στον εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων και των υπηρεσιών της με την ευρωπαϊκή διάσταση. Με τη μόνιμη εγκατάστασή της στην Ελλάδα το 2020, ανέλαβε αρχικά χρέη Γενικής Διευθύντριας και στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2022, ορίστηκε Διευθύνουσα Σύμβουλος της Εταιρείας. Στο διάστημα αυτό, το έργο της στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών όσο και δράσεων τεκμηρίωσης και ενημέρωσης, υπήρξε σημαντικό και ευρύ.

Ο διορισμός της κας Τσιφόρου αποτελεί ορόσημο για την Ελλάδα, δεδομένου ότι οι COPA-COGECAείναι μία από τις σημαντικότερες αντιπροσωπευτικές οργανώσεις στην ΕΕ και κορυφαίο όργανο των Ευρωπαίων αγροτών και αγροτικών συνεταιρισμών, και προαναγγέλλει έναν πιο δυναμικό και ενεργό ρόλο της χώρας μας στο κέντρο των αποφάσεων.

Η βαθιά γνώση της κας Τσιφόρου στα θέματα της ελληνικής πραγματικότητας και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί μας, αλλά και η εξοικείωση με τους θεσμούς και τη λειτουργία τους, την καθιστούν το ιδανικό πρόσωπο να εκπροσωπήσει τα ελληνικά συμφέροντα σε μια μεγάλη και σημαντική πλατφόρμα όπως η COPA-COGECA.

 «Η Έλλη Τσιφόρου θα κομίσει τα ατομικά της προσόντα, το όραμά της για τον αγροτικό τομέα και τις γνώσεις της για τις COPA-COGECA, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και μια ισχυρή ενασχόληση με αγρότες και συνεταιρισμούς σε εθνικό επίπεδο. Η άφιξή της έρχεται την κατάλληλη στιγμή, στην αρχή ενός νέου πολιτικού κύκλου στον οποίο η γεωργία θα πρέπει να ξανατεθεί στον πυρήνα των δημοσίων συζητήσεων», δήλωσαν η Christiane Lambert, Πρόεδρος της COPA, και ο Lennart Nilsson, Πρόεδρος της COGECA.

 

Η τοποθέτηση της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Δελτίο Τύπου εξέδωσε και η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, σχολιάζοντας την εξέλιξη, στο οποίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων και τα παρακάτω για την μέλλουσα Γενική Γραμματέα, η οποία διατελεί μέχρις στιγμής χρέη Διευθύνουσας Συμβούλου στην Εταιρεία:

«Η επιλογή της κυρίας Τσιφόρου να αναλάβει μία από τις πιο προβεβλημένες θέσεις στο περιβάλλον των Βρυξελλών και κορυφαία θέση για τον ευρωπαϊκό πρωτογενή τομέα, αποτελεί διάκριση για τη χώρα και ιδιαίτερη τιμή για τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, η οποία πίστεψε και επένδυσε εξαρχής στο αξιόλογο αυτό στέλεχος που χαίρει ευρείας εκτίμησης και εκτός Εταιρείας, χάρη στην πολυετή αφοσίωσή της στην ανάδειξη και προώθηση των ζητημάτων που αφορούν την ελληνική και την ευρωπαϊκή γεωργία.

Η GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και η NEUROPUBLIC ευχαριστούν θερμά την Έλλη για τη μακρόχρονη προσφορά της στην εταιρεία και τους μετόχους της και της εύχονται κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα, τα οποία αναμένεται να αναλάβει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Είμαστε βέβαιοι ότι θα δικαιώσει τις προσδοκίες όλων μας».