Η EΛΟΠΥ φιλοξένησε στην Ελλάδα την ετήσια γενική συνέλευση των μελών του προγράμματος Biotrails

Την ετήσια γενική συνέλευση των μελών του ευρωπαϊκού προγράμματος Biotrails φιλοξένησε στην Ελλάδα από τις 16 έως τις 18 Ιανουαρίου η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Biotrails είναι ένα έργο που στοχεύει στη δημιουργία γνώσης και στην ανάπτυξη εργαλείων που θα εμπνεύσουν και θα επιταχύνουν μετασχηματιστικές αλλαγές που σχετίζονται με τη βιοποικιλότητα στην κοινωνία. Το έργο αποβλέπει στην καλύτερη κατανόηση της σχέσης μεταξύ της κλιματικής αλλαγής, της βιοποικιλότητας και της κοινωνίας εξετάζοντας παράλληλα και παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε αλλαγές που αποσκοπούν σε ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο μέλλον.

Στο έργο συμμετέχουν ερευνητικά ιδρύματα και παραγωγοί από την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική, με την ΕΛΟΠΥ και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο να εκπροσωπούν την Ελλάδα.

Το έργο Biotrails αποτελεί ένα βήμα προς μια κατεύθυνση για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, στοχεύει να εμπνεύσει και να επιταχύνει τη μετασχηματιστική αλλαγή που σχετίζεται με τη βιοποικιλότητα στις αλυσίδες αξίας τεσσάρων επιλεγμένων παραγωγών αγαθών στις οποίες ανήκει και η Ιχθυοκαλλιέργεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ