Εν οίνω αλήθεια | Ειδική έκδοση της «ΥΧ»

✓ Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εγκατάσταση οινοποιήσιμου αμπελώνα ✓ Καταγράψαμε τον τρύγο και τις τιμές σε όλη την Ελλάδα ✓ Το Ξινόμαυρο, μπροστά στη νέα εποχή ✓ Πληγές και θεραπείες της ελληνικής αμπελουργίας ✓ Η βιολογική καλλιέργεια απάντηση για την αγροτική οικονομία του αύριο ✓ Η ιστορία της Μαλαγουζιάς ✓ To Aσύρτικο, μια πολυδυναμική ποικιλία ✓ Το Αγιωργίτικο… από τη Νεμέα ✓ Μοσχοφίλετο, ο αριστοκράτης

 

Δείτε όλη την έκδοση εδώ

Οι πληγές της ελληνικής αµπελουργίας στον 21ο αιώνα

Ο Θεόδωρος Γεωργόπουλος εντοπίζει τα σηµαντικότερα προβλήµατα και καταθέτει τις δικές του προτάσεις για το αύριο της αµπελουργίας.

Οι γνώστες των βασικών ελληνικών ποικιλιών γράφουν στην «ΥΧ»

Ο Γιώργος Σκούρας για το Αγιωργίτικο, εξηγώντας γιατί δεν µπορεί να το φανταστεί χωρίς το όνοµα προέλευσης τυπωµένο στις φιάλες. Ο Πάρις Σιγάλας για το Ασύρτικο, µία από τις σπουδαιότερες λευκές ποικιλίες της Ευρώπης. Ο Γιάννης Τσέλεπος για τον αριστοκράτη του ελληνικού κρασιού, το Μοσχοφίλερο. Και ο Γιάννης Μπουτάρης γράφει για το χθες, το σήµερα και το αύριο του Ξινόµαυρου.

Η ιστορία της Μαλαγουζιάς

Την ιστορία της «Σταχτοπούτας των ελληνικών κρασοστάφυλων», όπως αποκαλεί τη Μαλαγουζιά, παρουσιάζει η Σταυρούλα Κουράκου-∆ραγώνα στο καινούργιο της βιβλίο, που αναµένεται να κυκλοφορήσει από τις ΕΚ∆ΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ.

Ο Λεωνίδας Νασιάκος εξηγεί ότι η δηµιουργία υποζωνών στη Νεµέα θα φέρει µεγάλες αντιδράσεις και κάνει λόγο για «ενδιάµεση λύση», ενώ προτείνει αµπελώνες στα πεδινά της Νεµέας να αναµπελωθούν µε λευκές ποικιλίες.

Όλα τα βήµατα για την εγκατάσταση ενός νέου αµπελώνα

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε, πού να εστιάσετε την προσοχή σας και τι να αποφύγετε.

Καλλιεργητικές φροντίδες για κάθε εποχή!

Τι επηρεάζει το αµπέλι και ποια είναι τα σηµάδια που θα πρέπει να σας ανησυχήσουν.

 

Γράφουν: Γιάννης Μπουτάρης, Θεόδωρoς Γ. Γεωργόπουλος, Γιώργος Σκούρας, Πάρις Σιγάλας, Γιάννης Τσέλεπος, ∆ιονύσιος Γραµµατικός, ∆ρ Σταµάτης Σεκλιζιώτης.<
Μιλούν: Λεωνίδας Νασιάκος, Σωτήρης Αϊβαλής, Ευαγγελία Παλυβού, Ευάγγελος Καλόγρης