Εντός του 2018 το ταμείο στήριξης επενδύσεων Αγροτικής Ανάπτυξης

Εντός του 2018 το ταμείο στήριξης επενδύσεων Αγροτικής Ανάπτυξης
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Θεσσαλονίκη-Agrotica: Εντός του 2018 ταμείο χρηματοδότησης και στήριξης των επενδύσεων του αγροτικού τομέα, με τη συμβολή και της ΕΤΕπ

Στη σύσταση ταμείου χρηματοδότησης και στήριξης των επενδύσεων του αγροτικού τομέα, προχωρά εντός του 2018 το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αρχικό κεφάλαιο ύψους 120 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020. Μάλιστα, όπως εκτιμούν καλά πληροφορημένες πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τη συμμετοχή κεφαλαίων από ιδιωτικές τράπεζες και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το κεφάλαιο μπορεί να διπλασιαστεί.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Το ταμείο θα έχει ως στόχο να εξασφαλίσει την απαραίτητη στήριξη της ίδιας συμμετοχής των δικαιούχων του ΠΑΑ 2014 – 2020, με πόρους από 3% έως 7% των συνολικών του προγράμματος, ώστε να διευκολυνθεί η υλοποίηση επενδύσεων σε τομείς όπως η μεταποίηση, τα σχέδια βελτίωσης και οι ιδιωτικές δράσεις του LEADER. Στη κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα της συνεργασίας της χώρας μας με την ΕΤΕπ.

Υπογραμμίζεται ότι τη σύσταση του Ταμείου χρηματοδότησης και στήριξης των επενδύσεων του αγροτικού τομέα, ανακοινώνεται από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, στην τελετή εγκαινίων της 27ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA, απόψε στη Θεσσαλονίκη.

ΑΠΕ

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress