Εντυπωσιάζουν τα κρασιά της Δυτικής Ελλάδας σε Ιαπωνία και Κορέα

Προσδοκίες τόσο για αύξηση της αναγνωρισιμότητας των οίνων της Αχαΐας και της Ηλείας, όσο για καλά εμπορικά αποτελέσματα και πωλήσεις στις αγορές της Ιαπωνίας και της Κορέας «γεννά» το μεγάλο ενδιαφέρον με το οποίο δέχθηκαν οι δύο χώρες τα κρασιά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος προβολής των κρασιών ΠΟΠ και ΠΓΕ της Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις οίνων και γευσιγνωσίας (Masterclass και GrandTasting), υπό τη διοργάνωση της εξειδικευμένης τοπικής εταιρείας Wine21 και οι οποίες άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε τυφλή δοκιμή 77 κρασιών ΠΟΠ Πάτρα, ΠΟΠ Mοσχάτο Πατρών, ΠΟΠ Μοσχάτο Ρίου Πάτρας, ΠΟΠ Μαυροδάφνη Πατρών, ΠΓΕ Αχαΐα, ΠΓΕ Πλαγιές Αιγιαλείας, ΠΓΕ Ηλεία και ΠΓΕ Λετρίνοι.

Οι δράσεις προώθησης των κρασιών ΠΟΠ και ΠΓΕ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υλοποιούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα Επιμελητήρια Αχαΐας και Ηλείας στο πλαίσιο του Κανονισμού (ΕΕ) 1308/2013.

Η εκστρατεία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και το 2022-2023 προς την κατεύθυνση της αύξησης αναγνωρισιμότητας των κρασιών ΠΟΠ/ΠΓΕ της Δυτικής Ελλάδας.