Επέκταση δυναμικότητας στα ζυμαρικά από την Μέλισσα Κίκιζας με ομολογιακό 11,7 εκατ. ευρώ από την Eurobank

Στην επέκταση της δυναμικότητας της μονάδας παραγωγής ζυμαρικών προχωρά η Μέλισσα Κίκιζας με επένδυση συνολικού ύψους 18,3 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 και τα 11.689.051 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από κοινό ομολογιακό δάνειο για το οποίο υπογράφηκε η σχετική σύμβαση με την Eurobank και το Ελληνικό Δημόσιο.

Η σύμβαση υπογράφηκε παρουσία του διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), κ. Νίκου Μαντζούφα, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Μέλισσα Κίκιζας ΑΒΕΕΤ, κ. Αλέξανδρου Κίκιζα, και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank, κ. Κωνσταντίνου Βασιλείου, στο κτίριο Διοίκησης της Eurobank στο Μποδοσάκειο Μέγαρο.

Η επένδυση εμπίπτει στον πυλώνα Εξωστρέφεια του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και χρηματοδοτείται κατά 22,66% από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (4,145 εκατ. ευρώ) και 41,24% μέσω δανείου της Eurobank (7,544 εκατ. ευρώ). Το υπόλοιπο 36,10% καλύπτεται μέσω ιδίας συμμετοχής της Μέλισσα Κίκιζας ΑΒΕΕΤ ενώ μέρος της εν λόγω επένδυσης αναμένεται να υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο.

Σκοπός του δανείου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι η χρηματοδότηση μέρους του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας για την επέκταση δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής ζυμαρικών, που διαθέτει η Μέλισσα Κίκιζας ΑΒΕΕΤ στη Λάρισα και, ειδικότερα, στο 5ο χλμ. Λάρισας – Φαρσάλων της Δ.Ε. Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ, στη θέση «Λαρισινά».

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η εγκατάσταση όλων των απαραίτητων κτιριακών και λοιπών τεχνικών και ειδικών εγκαταστάσεων, καθώς και η προμήθεια του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού με στόχο την άρτια λειτουργία της παραγωγικής μονάδας και την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας παραγόμενων προϊόντων.

Η Eurobank συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση της επένδυσης της Μέλισσα Κίκιζας ΑΒΕΕΤ για την αναβάθμιση της υφιστάμενης παραγωγικής διαδικασίας στις εγκαταστάσεις της, στηρίζοντας τον σχεδιασμό της εταιρείας για την ενίσχυση των εργασιών, της απασχόλησης και της εξωστρέφειάς της μέσω αύξησης της εξαγωγικής της δυναμικής. Η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στις ελληνικές επιχειρήσεις, προκειμένου να υλοποιήσουν υγιή επιχειρηματικά σχέδια μέσω και των κεφαλαίων του Ελλάδα 2.0, αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Eurobank που στηρίζει με συνέπεια κάθε επιχείρηση που προωθεί επενδύσεις, προάγοντας την απασχόληση, τον εκσυγχρονισμό και την καινοτομία.