Επενδύει στα logistics η οικογένεια Αραμπατζή της Ελληνικής Ζύμης

Ένα νέο κεφάλαιο στην επιχειρηματική της διαδρομή ανοίγει η οικογένεια Αραμπατζή, γνωστή από τη δραστηριοποίησή της στον κλάδο των κατεψυγμένων ζυμών.

Η οικογένεια προχώρησε πριν από λίγες ημέρες στη σύσταση νέας εταιρείας, που εδρεύει στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και φέρει την επωνυμία Αραμπατζής Υπηρεσίες Logistics AE (Arabatzis Logistics SA). Ως κύρια δραστηριότητά της αναφέρονται οι «Υπηρεσίες μεταφοράς με διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού (Logistics)», ενώ οι δευτερεύουσες δραστηριότητες περιλαμβάνουν «Άλλες υπηρεσίες αποθήκευσης», καθώς και υπηρεσίες «Αποθήκευσης υπό ψύξη» και «Τοπικής συγκέντρωσης και διανομής εμπορευμάτων».

Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 25.000 ευρώ και την πλειοψηφία, με ποσοστό 20%, κατέχει ο Μιχάλης Αραμπατζής. Το υπόλοιπο 80% μοιράζονται άλλα έξι μέλη της οικογένειας. Στο τριμελές διοικητικό συμβούλιο, θέση προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κατέχει ο Κωνσταντίνος Αραμπατζής, η Ελένη Αραμπατζή εκτελεί χρέη αναπληρώτριας προέδρου, ενώ ο Μιχάλης Αραμπατζής συμμετέχει ως απλό μέλος.

Ο Μιχάλης Αραμπατζής προχώρησε στην ίδρυση της Ελληνικής Ζύμης το 2001, λίγο μετά την πώληση της Μακεδονικής Σφολιάτας, που είχε δημιουργήσει το 1980, στον Δημήτρη Δασκαλόπουλο. Το 2006, το 49% της εταιρείας απέκτησε η Vivartia, με τον Βορειοελλαδίτη επιχειρηματία να λαμβάνει στο πλαίσιο της συναλλαγής το 49% της Άλεσις (Χρυσή Ζύμη), που ανήκε στη Vivartia. Το 2021, η τελευταία απέκτησε το 75% τόσο της Ελληνικής Ζύμης όσο και της Άλεσις, που αποτελούν πλέον θυγατρικές της Μπάρμπα Στάθης, με τον κ. Αραμπατζή να διατηρεί σε αμφότερες το 25% και τη θέση διευθύνοντος συμβούλου στην Ελληνική Ζύμη.

Αύξηση τζίρου 34% για την Ελληνική Ζύμη

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες οικονομικές καταστάσεις, η εταιρεία εμφάνισε το 2022 αύξηση πωλήσεων 34,2%, στα 120,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 14,7 εκατ. ευρώ, από 11,1 εκατ. ευρώ το 2021. Το πλάνο για το 2023 περιελάμβανε επενδύσεις 5 εκατ. ευρώ σε νέες γραμμές φύλλου κρούστας, νέα αποθήκη κατάψυξης, αυτοματοποίηση διαμόρφωσης χαρτοκιβωτίων και ρομποτικά συστήματα παλετοποίησης.