Επιμένει στο σχέδιο για τον ακατάσχετο λογαριασμό η κυβέρνηση

Δημ. Συμπαράταξη: Ζητά θεσμοθέτηση ακατάσχετου λογαριασμού και ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό αγροτών – ψαράδων – ελευθεροεπαγγελματιών
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Χρονική μετάθεση της αύξησης του ΦΠΑ στα μικρότερα νησιά εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Μιλώντας στην εφημερίδα Real News, ο κ. Αλεξιάδης αναφέρει ότι η «προσπαθούμε να φέρουμε νέες ρυθμίσεις στην εφορία, όχι ξανά εκατό δόσεις. Εκατό δόσεις δεν μπορούν να έρχονται συνέχεια.Νέες ρυθμίσεις που θα προστατεύσουν τους πολίτες» ενώ προαναγγέλει λοταρία για τις αποδείξεις και του 2016 ασχέτως τού πότε θα εφαρμοστεί το πλαστικό χρήμα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Αλεξιάδης  σημειώνει ακόμα ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η απόφαση για τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017, «τα οποία θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά από αυτά του 2016».

Για τον ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό δηλώνει ότι «είναι η προϋπόθεση για να πετύχει το πλαστικό χρήμα», υπογραμμίζει ότι «εάν δεν καταλάβουν οι πάντες ότι πρέπει να υπάρχει ειδικός επαγγελματικός λογαρισμός δεν θα πετύχει το πλαστικό χρήμα. Και αν πετύχει το πλαστικό χρήμα, θα έχουμε και αύξηση των εσόδων του Δημοσίου και εξυπηρέτιση των πολιτών και των επιχειρήσεων» και προσθέτει «ο ειδικός επαγγελματικός λογαριασμός δεν υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσει».

Τέλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης τονίζει «ο ανασχηματισμός πάντα πρέπει να γίνεται όχι με όρους επικοινωνίας, δηλαδή, πόσο ένας υπουργός είναι αρεστός από τα ΜΜΕ ή από διάφορους ‘φίλους’», αλλά ποιο είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς του. Νομίζω ότι οι υπουργοί πρέπει να κρίνονται με μοναδικό κριτήριο το αποτέλεσμα της δουλειάς τους».

-Διαφήμιση-