Επίσημη η παραίτηση Λιούτα από τη διοίκηση της ΔΟΒ

Την οριστική και αμετάκλητη απόφασή του για παραίτηση από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και από μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος, γνωστοποιεί ο πρόεδρος της ΕΑΣ Τρικάλων Αχιλλέας Λιούτας με επιστολή του προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος Η οποία κοινοποιείται και στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρη Μελά.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λιούτας εμφανίζονταν ως φαβορί για την προεδρεία της ΔΟΒ, αλλά όταν συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. πρόεδρος εξελέγη ο βαμβακοπαραγωγός – εκπρόσωπος των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πιερίας και Χαλκιδικής Ευθύμιος Φωτεινός, ο οποίος είχε ψηφιστεί από 4 μέλη, ενώ ο κ. Λιούτας από 2.

Ο Τρικαλινός συνεταιριστής στην επιστολή παραίτησης, επικαλείται το άρθρο 6, παράγραφο 4 του καταστατικού και χαρακτηρίζει την παραίτηση του ως «αυτονόητη ένδειξη διαμαρτυρίας στην απροσχημάτιστη και πραξικοπηματική υπονόμευση της ελεύθερης βούλησης των παραγωγών μελών της Γενικής Συνέλευσης, από εκκοκκιστές με στόχο την ποδηγέτηση της Διεπαγγελματικής της οποίας άνω του  95% των οικονομικών πόρων προέρχεται από εισφορές βαμβακοπαραγωγών. Πρόκειται για μία σκανδαλώδη αδικία σε βάρος των βαμβακοπαραγωγών οι οποίοι υφίστανται κρατήσεις στις κοινοτικές τους επιδοτήσεις υπέρ ΔΟΒ όταν οι εκκοκκιστές πληρώνουν μόνο 350 ευρώ ως ετήσια συνδρομή παρότι οι ίδιοι καρπώνονται πρωτίστως τα οφέλη από την υπεραξία που προκύπτει από την εμπορία του προϊόντος.

Με την αποχώρησή μου και διαγραφή μου και την παραίτηση του αναπληρωτή μου στη Γενική Συνέλευση  αυτομάτως παύει οποιαδήποτε ετήσια  εισφορά από μέρους βαμβακοπαραγωγών της Περιφερειακής Ενότητας  Τρικάλων προς τη ΔΟΒ, μιας και πλέον δεν μετέχει και δεν εκπροσωπείται σ’ αυτή.  Αναμένω τις άμεσες ενέργειές σας και την έγγραφη διαβεβαίωσή σας ως προς αυτό».