Επιστολή διαμαρτυρίας των παραγωγών από τα Μέγαρα για τον ΑΤΑΚ

Επιστολή διαμαρτυρίας των παραγωγών από τα Μέγαρα για τον ΑΤΑΚ

Την έντονη αντίδραση τους για την αναγραφή του ΑΤΑΚ εκφράζουν οι παραγωγοί στα Μέγαρα, οι οποίοι, με επιστολή τους προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, υπογραμμίζουν τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής τους.

Την επιστολή υπογράφει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων-Ομάδας Παραγωγών κ. Γεώργιος Παπαβασίλης, και κοινοποιείται όχι μόνο στο ΥΠΑΑΤ, αλλά στον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκη και την  επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φ. Γεννηματά. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

1. Ο Δήμος Μεγαρέων δεν έχει Κτηματολόγιο ώστε να μπορούμε να βρούμε τους πραγματικούς ιδιοκτήτες.

2. Υπάρχει πάρα πολύ μικρό ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι φυσικά αδύνατο να αναγραφούν και να βρεθούν όλα αυτά τα Α.Τ.ΑΚ.

Στα περισσότερα αγροτεμάχια της περιοχής παρατηρείται συγκαλλιέργεια με ελιές ή φιστικιές, όπου τα δέντρα τα καλλιεργούν και παίρνουν την παραγωγή οι ιδιοκτήτες ενώ εμείς καλλιεργούμε από κάτω.

Όσον αφορά τις απαλλαγές από το Α.Τ.ΑΚ. στην εγκύκλιο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για τις ειδικές κατηγορίες, είναι για αυτούς που θέλουν να καταπατήσουν και να αναγράψουν δικό τους Α.Τ.ΑΚ.

Επίσης πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι εμείς δεν έχουμε τόσα πολλά δικαιώματα για να υπάρχει κίνδυνος να τα χάσουμε, δεν ζούμε από αυτά, δεν είναι πηγή εσόδων για εμάς. Εμείς καλλιεργούμε, παράγουμε και ζούμε αξιοπρεπέστατα χωρίς δικαιώματα – το δικαίωμα να παράγουμε στον τόπο μας δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας το αφαιρέσει. Η εφαρμογή αυτού του μέτρου όμως θα έχει ως αποτέλεσμα να καλλιεργούμε αγροτεμάχια χωρίς να μπορούμε να τα δηλώσουμε και να διακινούμαστε χωρίς νόμιμα παραστατικά.

Λόγω του ότι, πέρα από τον αστικό ιστό μέσα στον οποίο ζείτε δεν βλέπετε τίποτε άλλο και τιμωρείτε όποιον παράγει, εμείς θα συνεχίσουμε να παράγουμε και θα σας αγνοήσουμε, διότι είναι δική σας υποχρέωση να ασχολείστε και να λύνετε τα προβλήματα του αγροτικού τομέα.

Τέλος θα θέλαμε, το οποίο εκτιμούμε ότι επιβάλλεται από μέρους σας, να μας ενημερώσετε πότε και πόσες φορές ήρθατε στην περιοχή μας και πραγματοποιήσετε ενημερώσεις-συζητήσεις, διότι εμείς ουδέποτε λάβαμε γνώση κάποιας τέτοιας δραστηριότητας και ούτε φυσικά συμμετείχαμε σε κάποια από αυτές».