Έρευνα για τη διατροφή και το ελαιόλαδο από τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης

Έρευνα-δημοσκόπηση για τη διατροφή και το ελαιόλαδο πραγματοποιεί το ερευνητικό επιτελείο του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) στοχεύοντας να συμβάλει στον καλύτερο σχεδιασμό μέτρων και ενεργειών για τη βελτίωση της διατροφής και της διαμονής στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον ΣΕΔΗΚ η βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουν οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες (τουρίστες) Έλληνες και ξένους. Από την άλλη πλευρά, όπως επισημαίνουν τα στελέχη του συνδέσμου, παλαιές και σύγχρονες επιστημονικές έρευνες συνεχώς επιβεβαιώνουν την υγιεινή αξία του ελαιολάδου, ενώ παράλληλα διαπιστώνουν τις σοβαρές επιπτώσεις των επεξεργασμένων με διάφορους χημικούς τρόπους τροφών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται διάφοροι τύποι ραφιναρισμένου ελαιολάδου και σχεδόν όλα τα σπορέλαια που εξάγονται με χημικούς τρόπους από τους καρπούς που τα περιέχουν.

Ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) επιδιώκοντας να αποκτήσει μια εικόνα των γνώσεων και απόψεων των καταναλωτών γενικά, σχετικά με τα θέματα αυτά, σχεδίασε μια απλή δημοσκόπηση στην οποία προσκαλεί όλους τους πολίτες να λάβουν μέρος απαντώντας ελεύθερα και ανώνυμα στις 8 ερωτήσεις που έχουν τεθεί και βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.sedik.gr/neo/el/ereuna2019.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του ΣΕΔΗΚ ενώ παράλληλα θα συμβάλουν στη διαμόρφωση προτάσεων του Συνδέσμου προς τις αρμόδιες αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ