Εργαλείο για αγροτικές επιχειρήσεις και εταιρείες τροφίμων η FOOD EXPO

Το πανόραμα των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων, οίνων και αποσταγμάτων θα έχει την τιμητική του στο γεμάτο εμπορικές συναντήσεις και συμφωνίες τριήμερο, από 10-12 Μαρτίου, στα πλαίσια της 5ης FOOD EXPO 2018, που θα λάβει χώρα στο Metropolitan Expo.«Η έκθεση φέρνει δουλειές και εξαγωγές για τον πρωτογενή αλλά και τον μεταποιητικό τομέα τροφίμων και ποτών», σημειώνει σε δήλωσή του στην «ΥΧ» ο Νίκος Χουδαλάκης, διευθύνων σύμβουλος της Forum Α.Ε., που είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση στη ΝΑ Ευρώπη. Περιμένουμε περισσότερους από 3.000 αγοραστές να δώσουν το “παρών”. Αυτό σημαίνει ότι θα πραγματοποιηθούν σημαντικά ραντεβού, B2B συναντήσεις, αγορές και μπορούν να κλειστούν συμφωνίες για εξαγωγές ελληνικών προϊόντων, ωστόσο η έκθεση αφορά και στην ελληνική αγορά. Επιπλέον, η FOOD EXPO ενισχύει το προφίλ στο εξωτερικό της ελληνικής γαστρονομίας και των ελληνικών τροφίμων και ποτών που θεωρούνται “specialty foods” και τα οποία αποτελούν μια νέα τάση διεθνώς», προσθέτει ο ίδιος.Η δυναμική της FOOD EXPO επιβεβαιώνεται από τη συμμετοχή και των 13 ελληνικών περιφερειών και συνολικά 1.200 Ελλήνων και ξένων εκθετών, ενώ την έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν πάνω από 70.000 αγοραστές από 67 χώρες. Τιμώμενη χώρα θα είναι φέτος η Βουλγαρία, που εκπροσωπείται με 18 μεγάλες επιχειρήσεις.

Τέλος, πλούσιο είναι το θεματολόγιο των εξειδικευμένων εκδηλώσεων στα πλαίσιο της έκθεσης: Mediterranean Food Stage, Food Export Summit (ΣΕΒΕ), Διαγωνισμός Ποιότητας Ελαιολάδου «ΚΟΤΙΝΟΣ 2018» (Φίλαιος), Διαγωνισμός «Olive Challenge», Oenotelia (4η Διεθνής Έκθεση Οίνου & Αποσταγμάτων).