Εργατικό δυστύχημα στο πάρκο φωτοβολταϊκών στη Γουριά Οινιάδων Μεσολογγίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για την εξακρίβωση των συνθηκών υπό τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο ο 33χρονος ηλεκτρολόγος  Αθανάσιος Στάικος, ο οποίος εργαζόταν στην Ένωση Αγρινίου στο τμήμα συντήρησης φωτοβολταϊκών όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε πάρκο στη Γουριά Οινιάδων Μεσολογγίου κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα.

Το εργατικό δυστύχημα προκαλεί ήδη ερωτηματικά, μια σειρά εκ των οποίων θέτει με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο του Αγρινίου, σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του άτυχου νέου, ζητώντας άμεσα ενδελεχή έρευνα για το τραγικό περιστατικό. Ειδικότερα για το εάν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια των εργασιών κλπ.

Ο άτυχος άνδρας καταγόταν από την περιοχή της Σαργιάδας και ήταν πατέρας δυο μικρών παιδιών.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, αμέσως όταν πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός, έκανε παρέμβαση στην επιθεώρηση εργασίας, (που δεν είχε ενημερωθεί για το δυστύχημα), και επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα Μεσολογγίου για να ενημερωθεί.

«Οι ανεπαρκείς, ως ανύπαρκτοι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, έχουν σαν αποτέλεσμα να βρίσκουν τραγικό θάνατο, εργαζόμενοι που δίνουν την μάχη για την επιβίωση τους και των οικογενειών τους, σε δύσκολες συνθήκες. Οι τραγικοί θάνατοι των συναδέλφων έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και δε μιλάμε πλέον για εργατικά ατυχήματα αλλά για εργοδοτικά εγκλήματα που μπροστά στο κέρδος αδιαφορούν για τη ζωή των εργαζομένων. Το Διοικητικό συμβούλιο του Ε.Κ.Α. καλεί την επιθεώρηση εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες να ρίξουν άπλετο φώς στο θανατηφόρο συμβάν και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου κι αν ανήκουν. Καλεί την πολιτεία να στηρίξει την οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου και άμεσα να επανδρώσει το Σ.ΕΠ.Ε. με επαρκή μόνιμο προσωπικό, ώστε να ενταθούν οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, για να παίρνονται όλα τα μέτρα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου.