Έρχεται επίδομα 1.000 ευρώ για τους απολυμένους της ELFE

Έρχεται επίδομα 1.000 ευρώ για τους απολυμένους της ELFE

«Θέμα ημερών» χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας , Γιώργος Κατρούγκαλος να υπογραφεί επίδομα 1.000 ευρώ, από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, για τους τουλάχιστον 170 απολυμένους της ΕLEFE, πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) Καβάλας, καθώς ο ίδιος το έχει ήδη υπογράψει. 

Τα παραπάνω ανέφερε απαντώντας σε δυο σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ ,Καβάλας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και του ΚΚΕ, Β΄Θεσσαλονίκης, Σάκη Βαρδαλή.  

Ο βουλευτής της ΝΔ, Καβάλας εξήγησε πως καλλιεργούνται «φρούδες» ελπίδες από στελέχη της κυβέρνησης, κατονομάζοντας τον Αλέκο Φλαμπουράρη, τη Θεανώ Φωτίου κι άλλους , όπως είπε, βουλευτές σε σημείο να νομίζουν οι εργαζόμενοι πως θα πάρουν στα χέρια τους το εργοστάσιο. Ο κ.Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τον κ.Κατρούγκαλο να μεσολαβήσει ώστε να επιστρέψουν εργοδοσία κι εργαζόμενοι  στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, διότι έχει δημιουργηθεί ρήγμα στην τοπική κοινωνία. 

Αντίστοιχα, ο κ.Βαρδαλής  εξήγησε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τεταμένη και οι απολυμένοι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν ούτε τα καθημερινά και ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για να παγώσουν τα χαράτσια, να δοθούν τα επιδόματα που πρέπει  και ζήτησε να αλλάξει η νομοθεσία που έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. 

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος παραδέχτηκε ότι πάρα τις επανειλημμένες οχλήσεις του υπουργείου Εργασίας δεν υπήρξε ανάλογο ενδιαφέρον για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση από την εργοδοσία. Σημείωσε ότι έρχονται καταγγελίες ακόμη και για μπράβους και τόνισε ότι παρατηρούνται τριγωνικές σχέσεις μεταξύ της μητρικής εταιρίας και εμμέσως ζήτησε από τη ΝΔ , να μη στηρίζει αυτού του είδους την επιχειρηματικότητα, που εκπροσωπεί ο κ.Λαυρεντιάδης. 

Σε ό, τι αφορά στην άποψη που εξέφρασε ο κ.Βαρδαλής, ο κ.Κατρούγκαλος είπε ότι η κυβέρνηση είναι με το μέρος των εργαζομένων κι ότι είναι ζήτημα ημερών να υπογράψει ο κ.Χουλιαράκης για το επίδομα, για τους απολυμένους. «Πρέπει να νομοθετήσουμε για ν΄ αναστρέψουμε την εργασιακή ζούγκλα, να επιστρέψουμε στην κανονικότητα στο πλαίσιο της Επιτροπείας δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτοτελώς», είπε ο κ.Κατρούγκαλος.