Έρχεται «τσουνάμι» επισιτιστικής κρίσης από την άνοιξη αν δεν ληφθούν μέτρα, λένε οι παραγωγοί λαϊκών αγορών

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και την ηγεσία των ΥΠΑΑΤ, ΥΠΟΙΚ, ΥΠΕΝ και υπουργείου Ανάπτυξης έστειλε, η Γενική Συνομοσπονδία Παραγωγών Επαγγελματιών Και Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας.

Στην επιστολή της η Συνομοσπονδία «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» προειδοποιώντας ακόμη και για τσουνάμι επισιτιστικής κρίσης από Μάρτιο – Απρίλιο αν δεν ληφθούν άμεσα Μέτρα Μείωσης του Κόστους Παραγωγής. 

Ακολουθεί η επιστολή της Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών Επαγγελματιών Και Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας:

«Αξιότιμοι κύριοι, οι Ομοσπονδίες Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Αγροτικών Συλλόγων απ’ όλη τη Χώρα “κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου” προειδοποιώντας ακόμη και για Τσουνάμι Επισιτιστικής Κρίσης από Μάρτιο – Απρίλιο αν δεν ληφθούν άμεσα Μέτρα Μείωσης του Κόστους Παραγωγής. Με 50% επιδότηση στη Ρήτρα Αναπροσαρμογής δεν θα υπάρξουν Νέες Φυτεύσεις (καλλιέργειες) με αποτέλεσμα να έχουμε

  • Επισιτιστική Κρίση
  • Εισαγωγές Αγροτικών Προϊόντων. Πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε
  • Άμεση κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα

που έχει γονατίσει τους αγρότες και καθιστά απαγορευτική την παραγωγή.

  • Αφορολόγητο πετρέλαιο, χωρίς καμία εξαίρεση για όλους τους αγρότες της επικρατείας.
  • Πρόβλεψη ειδικής αγροτικής ενίσχυσης για την αγορά σπορικών, λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων κι εν γένει για όλα τα αγροεφόδια.
  • Να καταργηθούν όλες οι Αντιαγροτικές Διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών κι έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τον σκοπό ίδρυσης τους

Για να σωθεί η Χώρα πρέπει να επαναλειτουργήσουν οι λιγνιτικές μονάδες της Δ.Ε.Η., αλλιώς χάνουμε την Αγροτική Παραγωγή σαν χώρα και μόνο με εισαγόμενα προϊόντα θα έχουμε αναλογικά πολύ αυξημένες τιμές».