Γαλλική εταιρεία ζωοτροφών κυκλώνει η ADM

neovia
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Σε συζητήσεις για την εξαγορά της γαλλικής εταιρείας ζωοτροφών Neovia βρίσκεται ο αμερικανικός κολοσσός αγροτικών εμπορευμάτων Archer Daniels Midland Company (ADM), σε μια κίνηση που θα ενισχύσει έτι περαιτέρω τη θέση του στη συγκεκριμένη αγορά, που ανέρχεται στα 700 δισ. δολ. παγκοσμίως.

Η ADM φέρεται να προσφέρει 1,5 δισ. ευρώ για τη βιομηχανία, η οποία ελέγχεται από τον μεγαλύτερο γαλλικό συνεταιριστικό όμιλο InVivo, ενώ ένα ποσοστό 17% κατέχει και η επενδυτική εταιρεία Eurazeo. «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα δραστηριότητά μας στο κομμάτι των ζωοτροφών, ωστόσο είχε κυρίως τοπικό χαρακτήρα», δήλωσε στο Reuters ο Pierre-Christophe Duprat, πρόεδρος της ADM για την Ευρώπη, τη Μ. Ανατολή και την Αφρική, συμπληρώνοντας: «Αν θέλουμε να επεκταθούμε, χρειαζόμαστε μια πιο παγκόσμια προσέγγιση».

-Διαφήμιση-
freskon ekthesi

Οι χαμηλές τιμές βασικών προϊόντων (σιτάρι, σόγια, καλαμπόκι) τα τελευταία χρόνια έχουν συμπιέσει τα περιθώρια κέρδους των μεγάλων αγροτικών οίκων (ADM, Bunge, Glengore), αναγκάζοντάς τους ουσιαστικά να επεκτείνουν το χαρτοφυλάκιό τους σε νέες δραστηριότητες. Σε αυτό το πλαίσιο, η ADM απέκτησε το 2014 την εταιρεία φυσικών συστατικών για τρόφιμα Wild Flavors, έναντι 3 δισ. δολ.

H Neovia πραγματοποίησε το 2017 τζίρο 1,7 δισ. ευρώ και διαθέτει μια ευρύτατη γκάμα προϊόντων για κτηνοτροφικά ζώα, κατοικίδια, ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας κ.ά. Εφόσον το ντηλ προχωρήσει, θα δημιουργηθεί μια νέα επιχειρηματική μονάδα με την επωνυμία ADM-Neovia, οι συνδυαστικές πωλήσεις της οποίας υπολογίζονται σε 3,5 δισ. δολάρια.

H ΙnVivo, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Thierry Blandinieres, σκοπεύει να επενδύσει τα χρήματα από την εξαγορά σε νέες καλλιεργητικές τεχνικές, αλλά και σε εξαγορές στον κλάδο του κρασιού.

-Διαφήμιση-
συμβουλευτική στον αγροτικό τομέα