Εύβοια: Οι πρόωρες πυρκαγιές ανησυχούν τους τοπικούς φορείς

Οι αυξημένες πυρκαγιές που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα σε πολλές περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας οδηγούν το Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας σε άμεσες ενέργειες, με τη συνδρομή όλων των δημόσιων υπηρεσιών, όπως επίσης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πρόσφατα, στη Χαλκίδα, και με τον συντονισμό του Γιώργου Κελαϊδίτη, αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Βοιωτίας, παρουσιάστηκαν μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας της αντιπυρικής περιόδου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα δασοπροστασίας, με την αξιοποίηση εθελοντικών οργανώσεων πολιτικής προστασίας. Πρόκειται για ομάδες που δραστηριοποιούνται σε επίπεδο περιφέρειας για την καλύτερη επιτήρηση των δασών κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία των δασών.

Από την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού αναλύθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση και τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου, όπως επίσης και τον προληπτικό καθαρισμό της βλάστησης δίπλα από τις δασικές εκτάσεις.

Σε δήλωσή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενος στη συνεργασία της περιφέρειας με όλους τους φορείς, ο κ. Κελαϊδίτης έκανε λόγο για «μία δύσκολη αντιπυρική περίοδο, η οποία ξεκινά με άγριες διαθέσεις». Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «οι πολίτες θα πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι, αλλά και ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να περιορίσουμε την πιθανότητα να θέσουμε σε κίνδυνο το φυσικό μας περιβάλλον».