Η ευφυής γεωργία στην 20ή ΑΓΡΟΤΕΚ Πύργου

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η 20ή έκθεση αγροτικών ειδών και προϊόντων ΑΓΡΟΤΕΚ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο από τις 2 έως τις 5 Μαΐου 2019. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τον Δήμο Πύργου και τη Δημοτική Επιχείρηση Πύργου ΑΕ ΟΤΑ, η συμμετοχή των εκθετών και των επισκεπτών ήταν ικανοποιητική, αναβιώνοντας με αυτόν τον τρόπο ύστερα από 13 χρόνια απουσίας μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις της περιοχής.

Με την αξιοποίηση των κατάλληλων εργαλείων, ο αγρότης μπορεί να ωφεληθεί ακόμα και αν έχει λίγα στρέμματα και μάλιστα χωρίς να ξοδέψει χρήματα σε τεχνολογικό εξοπλισμό

Το Κέα Πύργου – ΚΥΔ Α. Κωνσταντόπουλος – Κ. Μιχαλόπουλος, στηρίζοντας έμπρακτα τον θεσμό στην επαναλειτουργία του, συμμετείχε με περίπτερο στην ΑΓΡΟΤΕΚ 2019. Στο περίπτερο συμμετείχαν, επίσης, το ΚΕΑ Αμαλιάδας και η GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης έκθεσης, έγινε ενημέρωση του αγροτικού κόσμου για τις επιδοτήσεις, καθώς και για την ευφυή γεωργία και το σύστημα gaiasense. Υπήρξε, μάλιστα, αρκετό ενδιαφέρον από τους αγρότες, οι οποίοι θέλουν να αυξήσουν το αγροτικό τους εισόδημα και η ευφυής γεωργία προσβλέπει σε αυτό.

«Ο αγροτικός κόσμος δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την ευφυή γεωργία, ειδικά αυτούς τους καιρούς που οι συνεχείς αλλαγές του καιρού δημιουργούν πολλά προβλήματα στις καλλιέργειές τους. Ήμασταν παρόντες στην έκθεση ΑΓΡΟΤΕΚ 2019 για να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο για τις νέες εξελίξεις και το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense, το οποίο αποτελεί μια ελληνική καινοτομία που παντρεύει τις τεχνολογίες πληροφορικής με την οικονομική επιστήμη με έναν ολιστικό τρόπο.

Με την αξιοποίηση των κατάλληλων εργαλείων, ο αγρότης μπορεί να ωφεληθεί ακόμα και αν έχει λίγα στρέμματα και μάλιστα χωρίς να ξοδέψει χρήματα σε τεχνολογικό εξοπλισμό», δήλωσε στην «ΥΧ» ο Άλκης Κωνσταντόπουλος, από το ΚΥΔ «Α. Κωνσταντόπουλος – Κ. Μιχαλόπουλος ΟΕ.

Ενδιαφέρον προκάλεσε η ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης με θέμα την αγροτική οικονομία.