Φεστιβάλ κρασιού, αποσταγμάτων και μπύρας αυτό το Σάββατο 10/6 και Κυριακή 11/6 στη Χαλκιδική

Το εφαλτήριο για την ανάδειξη της πλούσιας αμπελουργικής και οινοποιητικής παράδοσης της Χαλκιδικής και σημείο αναφοράς για την ισχυροποίηση της γαστρονομικής ταυτότητάς της φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο φεστιβάλ, που πραγματοποιείται το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 18:30 στη Νέα Καλλικράτεια.

Πρόκειται για το Φεστιβάλ Οίνου, Αποσταγμάτων και Μπύρας, που συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο Νέων Επαγγελματιών Νέας Καλλικράτειας και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, στο πλαίσιο των δράσεων του έργου TASTE HALKIDIKI.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Επαγγελματιών, Γιώργος Μαλλάς, το ενδιαφέρον για τη διοργάνωση είναι αυξημένο, καθώς η μακρά οινική παράδοση και η παραγωγή μοναδικών αποσταγμάτων, όπως και η δυναμική και αναπτυσσόμενη παρουσία της μικροζυθοποιίας στην περιοχή, δημιουργούν μια νέα σχέση με το είδος.

Εννέα οινοποιοί, ένας αποσταγματοποιός και δύο μικροζυθοποιίες από όλη τη Χαλκιδική πρόκειται να συστήσουν στους επισκέπτες του φεστιβάλ τον τοπικό πλούτο και τα ιδιαίτερα εύγεστα και ποιοτικά κρασιά, αποστάγματα και μπύρες τους, και γενικότερα όλα τα εκλεκτά προϊόντα της Χαλκιδικής που χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης και σημαντικών διακρίσεων.

«Ξεκινήσαμε να κάνουμε ένα φεστιβάλ με εταιρείες που εδρεύουν στη Χαλκιδική. Έχουμε 18 οινοποιεία στον νομό, τα τρία είναι στο Άγιο Όρος. Έχουμε τρεις εταιρείες με αποστάγματα και δύο μικροζυθοποιίες, αλλά καταφέραμε να φέρουμε μόνο εννιά οινοποιούς φέτος λόγω άλλων υποχρεώσεων και εκθέσεων που είχαν μπροστά τους», σημειώνει ο κ. Μαλλάς και καταλήγει: «Θα γίνει για πρώτη φορά και ευελπιστούμε να γίνει θεσμός. Απώτερος στόχος είναι να καταστεί η περιοχή ένας ελκυστικός προορισμός για οινοτουρισμό και γενικότερα για γαστρονομικό τουρισμό».