Φήμες για συμφωνία του fund CVC με την Μασούτης

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες περί απόκτησης της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Mασούτης από το επενδυτικό fund CVC Capital.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι επαφές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και δεν αποκλείεται μάλιστα τις αμέσως επόμενες μέρες να υπάρξουν ανακοινώσεις. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για τίμημα που ξεπερνάει τα 600 εκατ. ευρώ, τουλάχιστον δεκαπλάσιο δηλαδή των EBITDA του 2020. Επί του παρόντος καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές δεν επιβεβαιώνει τη φημολογία, ωστόσο το τελευταίο διάστημα η Μασούτης φέρεται ανοιχτή σε προτάσεις ενδιαφερομένων ενώ στο παρελθόν το όνομά της είχε εμπλακεί και σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επαφές με την ΑΒ Βασιλόπουλος- αρχικά ως στόχο εξαγοράς της τελευταίας και, πιο πρόσφατα, ως υποψήφιο αγοραστή της.

Η βορειελλαδίτικη αλυσίδα έκλεισε το 2020 με τζίρο 882,46 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 6,3% σε σχέση με το 2019  ενώ τα λειτουργικά της κέρδη διαμορφώθηκαν σε 22,1 εκατ. ευρώ και τα EBITDA σε 60,1 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση έχει προβλέψει ότι και η φετινή χρονιά θα κλείσει με περαιτέρω άνοδο των πωλήσεων δεδομένου ότι, όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις, θα δοθεί έμφαση στην πολιτική τιμών με στόχο την «ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας» αλλά και ότι «ο κλάδος των σούπερ μάρκετ ήταν από τους ωφελημένους της πανδημίας». Σημειωτέον ότι η εταιρεία από το 2018 έχει επεκταθεί και στην Αττική μέσω της εξαγοράς της Προμηθευτικής.

Η CVC Capital, από την πλευρά της, έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε μπαράζ επενδυτικών κινήσεων και εξαγορών στην ελληνική αγορά αποκτώντας, μεταξύ άλλων, των έλεγχο της Vivartia, της Εθνικής Ασφαλιστικής αλλά και ιδιωτικών θεραπευτηρίων (π.χ. Υγεία, Μetropolitan). Πρόκειται μάλιστα να αποκτήσει το 10% της ΔΕΗ μέσω της συμμετοχής της στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφα