Φλώρινα: Επενδύουν στην εκπαίδευση των μαθητών για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων

Από τα ακριβότερα κηπευτικά με… διαφορά είναι οι πιπεριές Φλωρίνης
-Διαφήμιση-

Μια διαφορετική προσέγγιση για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Φλώρινας και των προϊόντων που παράγει, όπως και για τη δικτύωση της επιχειρηματικότητας με την εκπαίδευση, δίνει το Επιμελητήριο της Φλώρινας με τις δράσεις που υλοποιεί σε σχολεία του νομού. Στόχος των δράσεων είναι να δώσει μια άλλη οπτική στους μαθητές των δημοτικών σχολείων για τα προϊόντα που παράγει η περιοχή, αλλά και να χαράξει έναν νέο δρόμο γνώσης και επαγγελματικού προσανατολισμού.

«Σκοπός μας είναι», αναφέρει ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Σάββας Σαπαλίδης, «μέσα από επισκέψεις σε μεταποιητικές επιχειρήσεις του νομού, να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά για τα τοπικά-ελληνικά προϊόντα που παράγει η περιοχή μας και παράλληλα να ενημερωθούν για την επιχειρηματικότητα, την οικονομία και την απασχόληση».

Η Φλώρινα εξάγει την τοπική κουζίνα και τη γαστρονομία της

Οι δράσεις αυτές, όπως και η ενημέρωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, φιλοδοξούν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των παιδιών για το επιχειρείν και για τον λόγο αυτόν συμφωνήθηκε με την αρμόδια εκπαιδευτική υπηρεσία οι δράσεις να επεκταθούν και σε μαθητές των Γυμνασίων της Φλώρινας.

 «Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις επισκέψεις σε μεταποιητικές επιχειρήσεις τροφίμων, αφού η Φλώρινα διαθέτει πολλές, ενώ φιλόλογοι θα συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή πιο ολοκληρωμένα, κάνοντας μάθημα πάνω στους τόπους εργασίας», κατέληξε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι στις 28 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Μπίτολα της ΠΓΔΜ Ημέρα Γαστρονομίας με φλωρινιώτικα προϊόντα και στις 30-31 στην Πάφο γνωριμία και γευσιγνωσία.

-Διαφήμιση-