Το φωτοβολταϊκό πάρκο στο Μεσολόγγι «σκοντάφτει» στη γραφειοκρατία

Η δημιουργία μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στο Μεσολόγγι, σε συνεργασία με τους Τοπικούς Οργανισμούς Έγγειων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) και τους δήμους της περιοχής, αποτελεί στόχο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ωστόσο, σε πρόσφατη δήλωσή του σε τοπικό ραδιοφωνικό μέσο, ο περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη μεγάλη γραφειοκρατία που καθυστερεί το έργο, τη στιγμή που έχει λάβει τα εύσημα από τον αρμόδιο Ευρωπαίο επίτροπο, Κάρστεν Ράσμουσεν, για την πρωτοβουλία αυτή, αλλά και τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας.

«Όταν η Ευρώπη σου λέει “προχώρα, κάν’ το” και έρχεσαι εδώ και μπλέκεις σε γραφειοκρατικά γρανάζια ή οτιδήποτε άλλο, αισθάνεσαι κάπως, για αυτό και δεν πανηγυρίζω για το πρότζεκτ. Θέλει προσπάθεια, υπομονή, επιμονή και σοβαρότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Είμαστε σε έναν ενεργειακό πόλεμο και καταλαβαίνω ότι υπάρχουν και πολλά οικονομικά συμφέροντα, που μπορεί να μη θέλουν αυτό το έργο να προχωρήσει και ο καθένας παλεύει για τον χώρο του στο “πηγμένο” δίκτυο… Η περιφέρεια αξιώνει με επιχειρήματα και την ενεργοποίηση του νόμου και τη λήψη των όρων σύνδεσης για το έργο από τον ΔΕΔΔΗΕ», δήλωσε.