Φθιώτιδα: Συμμετοχή στην καμπάνια κατά των πλαστικών μίας χρήσης

Στο πρόσφατο συνέδριο new plastic economy, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μαζί με άλλους 500 φορείς από διάφορες χώρες του πλανήτη, συνυπέγραψε την παγκόσμια δέσμευση για 100% ανακύκλωση πλαστικών, ενώνοντας με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η κίνηση αυτή, με επικεφαλής το ίδρυμα Εllen ΜacArthur και το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον, μαζί με εθνικές και περιφερειακές κυβερνήσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις, επιχειρήσεις και άλλα σχήματα, έχει στόχο την ανακύκλωση στο 100% του πλαστικού και την επαναχρησιμοποίησή του.

Στη δράση αυτή υπήρξαν δεσμεύσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (EBRD), από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και άλλες τράπεζες από Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία, οι οποίες θα παρέχουν χρηματοδότηση ύψους 4 δισ. ευρώ έως το 2025. Παράλληλα, υπήρξε δέσμευση από την UNESCO για διασφάλιση της χαρτογράφησης μέχρι το 2030 στο 80% του βυθού της θάλασσας.

Σε δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στη δράση και στη Σύνοδο Κορυφής του Οne Οcean. Όπως είπε, μέσα από αυτή την προσπάθεια «ενώνουμε τις δυνάμεις μας, με τους κορυφαίους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς του κόσμου, σε μια κοινή προσπάθεια, αφού το περιβάλλον και οι ανάγκες του δεν γνωρίζουν όρια και σύνορα».