ΓΑΣ Ιωαννίνων «Ένωση» Αγροτών: Να εξοφληθούν άμεσα οι επιδοτήσεις του 2020 στους κτηνοτρόφους

Για «αδικαιολόγητη» μη καταβολή του συνόλου των επιδοτήσεων του έτους 2020 στους κτηνοτρόφους που τις δικαιούνται κάνει λόγο η σε επιστολή του ο ΓΑΣ Ιωαννίνων «Ένωση» Αγροτών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η επιστολή, που αποστέλλουν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό και τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Δημήτρη Μελά, τα μέλη της «Ένωσης», τη δυσχερή οικονομική κατάσταση των κτηνοτρόφων επιβαρύνουν και «οι τιμές των ζωοτροφών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα». Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΓΑΣ Ιωαννίνων «Ένωση» Αγροτών:

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΓΑΣ Ιωαννίνων «Ένωση» Αγροτών:  

«Κύριε  Υπουργέ,

Όπως ίσως σας είναι γνωστό,  οι τιμές των ζωοτροφών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Σ΄ αυτό έχει συμβάλλει και το γεγονός της αδικαιολόγητης μη καταβολής του συνόλου των επιδοτήσεων του έτους 2020 που δικαιούνται, μέχρι σήμερα.

Η μοναδική λύση στο αδιέξοδο αυτό, η οποία και θα ανακουφίσει τους παραγωγούς, για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες διαβίωσης αλλά και προμήθειας των απαραίτητων εφοδίων, για την συνέχιση της δραστηριότητάς τους, είναι η άμεση εξόφληση του συνόλου των επιδοτήσεων .

Για τους λόγους αυτούς, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, σας παρακαλούμε για την χωρίς καθυστερήσεις ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας.

Με την πεποίθηση της ανταπόκρισης εκ μέρους μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».