Γενική γραμματεία Εμπορίου: Αυξημένοι έλεγχοι για παρεμπόριο, αλλά και διαπιστωθείσες παραβάσεις

Γενική γραμματεία Εμπορίου: Αυξημένοι έλεγχοι για παρεμπόριο, αλλά και διαπιστωθείσες παραβάσεις

Σε καταστροφή δεκάδων προϊόντων που κυκλοφορούσαν παράνομα στην αγορά και σε επιβολή προστίμων για παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας προχώρησαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των συναρμόδιων υπουργείων στη διάρκεια των ελέγχων για το παρεμπόριο την εβδομάδα 28/8-30/8.

Οι έλεγχοι, όπως ανακοινώθηκε από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ήταν αυξημένοι σε σύγκριση με μια εβδομάδα νωρίτερα, κατά 233%, ενώ και οι παραβάσεις που εντοπίστηκαν ήταν αυξημένες κατά 238%.

Η ανακοίνωση της γενικής γραμματείας έχει ως εξής:

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανακοινώνουν την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.

Ειδικότερα:

  • Σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα (19.08.2019 – 23.08.2019) οι έλεγχοι αυξήθηκαν κατά 233% για το χρονικό διάστημα 26.08.2019 – 30.08.2019.
  • Οι παραβάσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 238% για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.
  • Στις επιχειρήσεις έλαβαν μέρος οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των Υπουργείων: Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων.
  • Καταστράφηκαν δεκάδες παράνομα προϊόντα τα οποία θα διακινούνταν στην αγορά και επιβλήθηκαν πρόστιμα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Διευρύνθηκαν τα σημεία ελέγχου στην Περιφέρεια Αττικής και συντονίζονται πανελλαδικές επιχειρήσεις.
  • Ενισχύεται η Διϋπηρεσιακή συνεργασία των ελεγκτικών μηχανισμών».