Γενική Συνέλευση ΣΑΣΟΕΕ: Με στόχο την ενδυνάμωση του συνεταιριστικού Κινήματος

Σε μια κρίσιμη καμπή για τον πρωτογενή τομέα και με στόχο την ενδυνάμωση του συνεταιριστικού κινήματος και της έκφρασης των συνεταιρισμένων αγροτών διεξάγεται αυτή την ώρα στην Αθήνα η Γενική Συνέλευση του ΣΑΣΟΕΕ. Σε δηλώσεις τους στην «ΥΧ» διοικητικοί εκπρόσωποι και μέλη συνεταιρισμών εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της εκτίναξης του κόστους παραγωγής, προβλέποντας ότι τα αποτελέσματα της ακρίβειας και οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία στην αγροδιατροφή θα φανούν εντονότερα τους αμέσως επόμενους μήνες.

Στην εκδήλωση παρευρίσκονται επίσης στελέχη του ΥΠΑΑΤ και της Τράπεζας Πειραιώς.

Αρκετοί εκ των συμμετεχόντων στη συνέλευση εξέφρασαν την αγωνία τους αναφορικά με την εξέλιξη των φετινών δηλώσεων ΟΣΔΕ καθώς όπως σημείωσαν υπάρχουν πολλά λάθη και παραλείψεις στο σύστημα, γεγονός που έχει πάει πολύ πίσω τη διαδικασία.

Κατά την έναρξη της συνέλευσης ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του ΣΑΣΟΕΕ, Γιώργος Κατσούλης, απηύθυνε χαιρετισμό. Στην τοποθέτησή του στάθηκε στην ανάγκη ενότητας του συνεταιριστικού κινήματος αλλά και δίκαιης και ορθής εκπροσώπησης των συνεταιρισμένων αγροτών, προσθέτοντας ότι ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή με δυσκολίες αλλά και ευκαιρίες μέσω της Νέας ΚΑΠ και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «ΥΧ» της ερχόμενης Παρασκευής (27/5)