Στη γερμανική Nurnberg Messe περνάει το 80% της Forum

Στη γερμανική Nurnberg Messe περνάει το 80% της Forum
-Διαφήμιση-

Στον έλεγχο του γερμανικού ομίλου Nurnberg Messe ο οποίος έχει, μεταξύ άλλων, στο χαρτοφυλάκιό του εκθέσεις όπως η Biofach περνάει η Forum, σε μια εξέλιξη που δημιουργεί νέα δεδομένα για την ελληνική εκθεσιακή αγορά.

Τη συμφωνία ανακοίνωσαν την Τρίτη 9 Ιουλίου στο πλαίσιο εκδήλωσης για τους εκπροσώπους του Τύπου, ο πρόεδρος και διευθ. σύμβουλος της Forum, Νίκος Χουδαλάκης και οι CEO της Νurnberg Messe, Roland Fleck και Petter Ottmann. Όπως έγινε γνωστό, ο γερμανικός κρατικός φορέας (το 50% ανήκει στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας και το υπόλοιπο 50% στο δήμο της Νυρεμβέργης) αποκτά το 80% της ελληνικής εταιρείας, με το υπόλοιπο 20% να παραμένει στην κατοχή των σημερινών μετόχων.

Σύμφωνα με τον κ. Ottman, δεν υπάρχουν σχέδια για αύξηση του πλειοψηφικού ποσοστού από πλευράς Νurnberg Messe ενώ στη θέση της θα παραμείνει, συνεχίζοντας να «τρέχει» τη Forum, η τωρινή διοικητική ομάδα η οποία, εκτός από τον κ. Χουδαλάκη, απαρτίζεται από τους κ.κ.  Θανάση Γιαλούρη, Θανάση Μπελεκούκια και Θανάση Παναγούλια.

Ο κ. Χουδαλάκης, εξηγώντας τους λόγους πίσω από το ντηλ, τόνισε ότι «ήταν σαφές ότι προκειμένου να αναπτύξουμε το στόχο της διεθνοποίησης των εργασιών μας και να καταστήσουμε την Ελλάδα ένα διεθνές εκθεσιακό hub, χρειαζόμασταν το κύρος και την τεχνογνωσία ενός μεγάλου παίκτη. Με τη Nurnberg Messe μοιραζόμαστε το ίδιο επιχειρηματικό ήθος και είχαμε από την αρχή πολύ καλή χημεία».

Στην ταύτιση απόψεων και προσεγγίσεων αναφέρθηκαν και οι επικεφαλείς του γερμανικού φορέα, προσθέτοντας ότι στο «πρόσωπο» της Forum βλέπουν έναν στρατηγικό συνεργάτη με τον οποίο μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Forum- που έχει στο χαρτοφυλάκιό της εκθέσεις όπως η Foodexpo, η HORECA, Οenotelia, Artoza, Χenia και, εσχάτως, Food Tech- κατέχει το 23% της εγχώριας εκθεσιακής αγοράς ενώ αποτελεί από τις πλέον ταχύτατα αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις, έχοντας το 2017 συμπεριληφθεί (στην 431η θέση) στη λίστα της ICAP με τις 500 πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες. O κύκλος εργασιών για τη φετινή χρονιά αναμένεται να αγγίξει τα 18 εκατ. ευρώ.

Η Νurnberg Messe έχει στο portofolio της περί της 120 κλαδικές εκθέσεις ενώ ο κύκλος εργασιών το 2018 διαμορφώθηκε σε 315 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων στα 28,2 εκατ. ευρώ.

-Διαφήμιση-