Γιατί τόσο δούλεμα από τον αγροτοεκδότη, διερωτώνται οι αιγοπροβατοτρόφοι

Συστηματικός αναγνώστης των αγροτικών εντύπων αποδείχθηκε κτηνοτρόφος που με επιστολή του μας απαρίθμησε τα στάδια των «αποκλειστικών ειδήσεων» που τους πλάσαρε γνωστός αγροτοεκδότης.

Η αρχή έγινε πριν ένα και πλέον χρόνο, όταν δημοσίευσε κατ’αποκλειστικότητα ότι «ετοιμάζεται ευρωπαϊκό πρόγραμμα καταβολής πριμ αποχώρησης των Ελλήνων αιγοπροβατοτρόφων». Ήταν τότε που έλαβε την απάντηση στελέχους της Ε.Ε. για δημοσιεύματα «ανέξοδης ελαφρότητας και σχεδιασμένης σκοπιμότητας», επιπέδου «ράδιο αρβύλα».

Μετά από μακρά περίοδο σιωπής, επανήλθε πρόσφατα, την εποχή του Κορωνιού. Πάλι με έγκυρες πληροφορίες, άρχισε να ενημερώνει ότι είναι ζήτημα χρόνου να ενταχθούν οι αιγοπροβατοτρόφοι στο καθεστώς των 800 ευρώ, για να το αλλάξει σύντομα, ότι οφείλει η κυβέρνηση να τους εντάξει.

Το αφήγημα βέβαια έμπαζε. Έτσι στις 27/3 ενημέρωνε εκ νέου ότι με τη Συνδεδεμένη που θα πληρωνόταν πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, η Βάθη «θα τσοντάρει τους κτηνοτρόφους από την ενίσχυση των 100.000 ευρώ».

Όμως την επομένη της πρωταπριλιάς, στις 2 Απριλίου, το πράγμα ξεκαθάρισε: πάλι με έγκυρες πληροφορίες, ενημέρωνε ότι η Συνδεδεμένη θα διπλασιαζόταν, καθώς θα έμπαιναν και χρήματα από τα 150 εκατομμύρια!

Στις 6 Απριλίου όμως επανήλθε, για να ενημερώσει ότι αντιδρούν οι κτηνοτρόφοι που «παράγουν αρνιά», καθώς θα ωφεληθούν οι εντατικές μονάδες γάλακτος ξενικών φυλών. Μάλιστα συνέχισε να μην πτοείται και ενημέρωσε ότι η Ισπανία δίνει 30 ευρώ ανά προβατίνα, κάτι που οδηγεί σε «σκέψεις ακόμα τον Βορίδη».

Για να γίνει ακόμη πιο πιστευτός ότι γνωρίζει όλα τα αγροτικά δρώμενα, ενημέρωνε στις 7 του μήνα για συνάντηση της Υφυπουργού Φωτεινής Αραμπατζή το προηγούμενο απόγευμα στον ΟΠΕΚΕΠΕ όπου οριστικοποιήθηκαν τα ζητήματα της Συνδεδεμένης των αιγοπροβατοτρόφων, τονίζοντας ότι η «ενίσχυση από κρατικούς πόρους κρίνεται επιβεβλημένη». (Βέβαια τέτοια συνάντηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, αλλά αυτό είναι μικρολεπτομέρεια)

Με αυτά και με αυτά, δεν άντεξε πλέον και προχθές στις 8 του μήνα αναφώνησε «Βορίδη πάρτο αλλιώς με τις ειδικές ενισχύσεις των αγροτών». Ίσως με τον τρόπο αυτό, ο αγροτοεκδότης θεωρεί ότι θα χρεώσει αλλού το δικό του αυτοξεφτίλισμα.

Υποσχέθηκα λοιπόν στον παθόντα, ότι θα παρουσιάσουμε την πονεμένη ιστορία του, υπό έναν όρο: ότι με το σανό θα ταΐζει μόνο τα ζώα του και όχι και τον εαυτό του.