«Φασόλια» υψηλής τεχνολογίας παρακολουθούν τα αποθέματα σιτηρών

sitira

Ένας μικρός ασύρματος αισθητήρας, στο μέγεθος και στο σχήμα περίπου ενός φασολιού, δοκιμάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να κυκλοφορήσει σύντομα στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ, λειτουργώντας ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για την ελαχιστοποίηση των απωλειών αποθήκευσης στα αποθέματα σιτηρών.

Αφού τοποθετηθούν ανάμεσα στα σιτηρά, τα «φασόλια» αξιοποιούν το διαδίκτυο των πραγμάτων και χρησιμοποιούν τη δύναμη της ασύρματης σύνδεσης για την αποστολή δεδομένων σε ένα smartphone ή σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή. Τα «φασόλια» συνδέονται μεταξύ τους, ώστε να εντοπίσουν ένα πρόβλημα ή αλλαγή στους κόκκους, ειδοποιώντας τον χρήστη για οποιοδήποτε θέμα.

hitech-beansΤα συγκεκριμένα εργαλεία παραμένουν ανενεργά μέχρι να εντοπίσουν κάποια αλλαγή. Με αυτόν τον τρόπο, ο κτηνοτρόφος ή ο υπεύθυνος του καταστήματος μπορούν να λαμβάνουν συνεχή ροή δεδομένων σχετικά με τις συνθήκες αποθήκευσης, κάτι που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο στα αρχικά στάδια αποθήκευσης, όταν ο κόκκος πρέπει να κρυώσει γρήγορα για να αποφευχθεί η μόλυνση ή όταν υπάρχουν ταχείες αλλαγές στις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Τα φασόλια υψηλής τεχνολογίας έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη θερμοκρασία, την υγρασία και την ποιότητα του αέρα, με τους κατασκευαστές του να αναφέρουν πως θα παρέχουν μία αρκετά οικονομική λύση, καθώς έχουν στόχο να πωλείται 30 δολάρια το ένα.