Χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ από EBRD για τη Μύλοι Λούλη

Με 10 εκατ. ευρώ θα συμμετάσχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στο ομολογιακό δάνειο συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ που εξέδωσε η Μύλοι Λούλη.

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία του είδους από την πλευρά της EBRD στον αγροδιατροφικό τομέα της χώρας μας.

Η EBRD συμμετείχε στην κάλυψη ομολογιακών δανείων, ύψους 40 εκατ. ευρώ, μαζί με την Eurobank, την Alpha Bank και την ΕθνικήΤα ομολογιακά δάνεια θα καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες κεφαλαίου της εταιρείας και θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού της.

«Η συναλλαγή αυτή δεν αποτελεί μόνο η πρώτη στον αγροδιατροφικό τομέα της Ελλάδας αλλά κλείνει επίσης έναν χρόνο επιτυχημένης δραστηριότητας της Τράπεζας στη χώρα. Μέχρι σήμερα η EBRD έχει συμμετάσχει σε συναλλαγές ύψους 800 εκατ. ευρώ. Η τράπεζα θα συνεχίσει να παραμένει ενεργή στην Ελλάδα και να στηρίζει τις ελληνικές εταιρείες σε συνεργασία με τις τοπικές εμπορικές τράπεζες αλλά και να κινητοποιεί κι άλλους επενδυτές» δήλωσε σχετικά η Σαμπίνα Ντζιουρμάν, γενική διευθύντρια της EBRD.

«Η αναπτυξιακή στρατηγική της εταιρείας μας ήταν πάντοτε εξωστρεφής. Η συμμετοχή της EBRD αποτελεί αναγνώριση της δύναμης της εταιρείας και των προοπτικών που έχει να αναπτυχθεί» δήλωσε σχετικά ο Νικόλαος Λούλης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Μύλοι Λούλης».