H “Λειτουργική Φέτα” μια νέα πρόταση από το ΙΤΑΠ

Ορισμένα στελέχη οξυγαλακτικών βακτηρίων με προβιοτικό δυναμικό θα μπορούσαν να συνδυαστούν τέλεια με τη φέτα, αναφέρουν σε πρόσφατο επιστημονικό τους άρθρο ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων (ΙΤΑΠ) του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, που προτείνουν ότι η «Λειτουργική Φέτα» θα μπορούσε να δώσει προστιθέμενη αξία στο προϊόν και να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση της διεθνούς αγοράς για υγιεινά τρόφιμα.

Τα αποτελέσματα της πιλοτικής παραγωγής της «Λειτουργικής Φέτας» πρόσφατα δημοσιεύτηκαν στο μεγάλου κύρους, διεθνές επιστημονικό περιοδικό Food Microbiology.

Η ομάδα αποτελούνταν από τους Όλγα Παπαδοπούλου, Ανθούλα Αργύρη, Ευάγγελο Βαρζάκη, Χρυσούλα Τάσσου και Νίκο Χωριανόπουλο, στα πλαίσια του ολοκληρωθέντος ερευνητικού προγράμματος, που συντόνισε με επιτυχία ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (συντονίστρια Δρ. Χ. Τάσσου), ProbioDairyMeat (Project Nr. 11SYN_2_571).