Ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Διαπιστευμένων Ελληνικών Εταιρειών Αξιολόγησης της Συμμόρφωσης -TIC HELLAS

12/06/2024
1' διάβασμα
idrythike-o-syndesmos-diapistevmenon-ellinikon-etaireion-axiologisis-tis-symmorfosis-tic-hellas-323561

Τις δυνάμεις τους στο χώρο της πιστοποίησης προϊόντων και υπηρεσιών στους κλάδους της βιολογικής γεωργίας, του τουρισμού, της ναυτιλίας, των υποδομών κ.ά. ενώνουν οι  οκτώ μεγαλύτεροι φορείς πιστοποίησης στη χώρα μας, που καλύπτουν συνολικά το 80% της αγοράς, με τη συγκρότηση του νεοσύστατου Συνδέσμου Διαπιστευμένων Ελληνικών Εταιρειών Αξιολόγησης της Συμμόρφωσης -TIC HELLAS.

Η επίσημη ίδρυση του Συνδέσμου, που αποτελεί μη κερδοσκοπικό οργανισμό, παρουσιάστηκε σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ακόλουθων  φορέων πιστοποίησης που τον συγκροτούν: Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ, ΒΙΟ Hellas, Burreau Veritas, Emicert, Eurocert, Swiss Approval,TUV AUSTRIA και TUV NORD.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου της συγκρότησης του νέου φορέα, ο Σύνδεσμος αποτελεί κοινή πρωτοβουλία των κατά τεκμήριο πλέον δυναμικών φορέων πιστοποίησης και επιθεωρήσεων στην Ελλάδα και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο μιας Συμφωνίας Αξιοπιστίας με στόχο τη διασφάλιση των καταναλωτών, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 14.06.2024