Ηλεία: Μεγάλη «ανάσα» στον Β’ ΤΟΕΒ και τους καλλιεργητές

Ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολούσε τον Β’ ΤΟΕΒ Πύργου και τους καλλιεργητές που υπάγονται σε αυτόν, πλέον  βρίσκει λύση.

Συγκεκριμένα, κινήθηκαν ήδη οι σχετικές διαδικασίες που έχουν ως τελικό αποτέλεσμα την υπογραφή απόφασης με βάση την οποία θα αποδοθεί προς τον Β’ ΤΟΕΒ Πύργου ένα ποσό ύψους 65.000 ευρώ περίπου.

Το ποσό αυτό, για αρκετά προηγούμενα χρόνια αποτελούσε αίτημα του οργανισμού για να αποδοθεί, αλλά κάτι τέτοιο δεν προχωρούσε μιας και δεν υπήρχε σύμφωνη γνώμη του Δήμου ότι πράγματι υπήρχε οφειλή του προς αυτόν.

Μάλιστα το αίτημα αυτό αποτελούσε σημείο τριβής μεταξύ του Β’ ΤΟΕΒ και του Δήμου, σε τέτοιο βαθμό μέχρι που αποτέλεσε αντικείμενο δικαστικής αντιπαράθεσης. Ο  Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος τόνισε: «Έμπρακτα δείχνουμε ότι είμαστε κοντά στους αγρότες. Με διάφορους τρόπους και δράσεις στηρίζουμε τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και που έχουν άμεση σχέση με την αγροτική οικονομία στην περιοχή μας. Στην προκειμένη περίπτωση δώσαμε λύση θέτοντας τέρμα στην ομηρία που είχε δημιουργηθεί εξαιτίας λανθασμένων υπηρεσιακών εισηγήσεων».

Πηγή: ertnews.gr