ΗΠΑ: Πούλησε τις δραστηριότητες βιολογικών γαλακτοκομικών η Danone

Σε συμφωνία με την επενδυτική εταιρεία Platinum Equity για την πώληση των δραστηριοτήτων της στην κατηγορία των βιολογικών γαλακτοκομικών στις ΗΠΑ ήρθε η Danone.

Πρόκειται για τις μάρκες Horizon Organic και Wallapy, οι οποίες τοποθετούνται στο premium κομμάτι της αγοράς, με μια ευρεία γκάμα προϊόντων που εκτείνεται από το γάλα και το γιαούρτι μέχρι το τυρί και το βούτυρο. Αντιπροσωπεύουν περίπου το 3% των ετήσιων εσόδων της Danone, ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, το 2022 μάλλον «φρέναραν» την οικονομική ανάπτυξη των πωλήσεων, όπως και τη λειτουργική κερδοφορία.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο γαλλικός γαλακτοκομικός κολοσσός είχε αναφέρει, σε σχετική ανακοίνωση, πριν από έναν χρόνο (Ιανουάριος 2023), ότι εξέταζε τις στρατηγικές του επιλογές για τις συγκεκριμένες δραστηριότητες, χωρίς να αποκλείει το σενάριο της πώλησης. Άλλωστε, εννέα μήνες νωρίτερα, τον Μάρτιο του 2022, είχε προαναγγείλει αλλαγές στο εταιρικό του χαρτοφυλάκιο.

Το τίμημα δεν έγινε γνωστό, ωστόσο διευκρινίστηκε ότι η Danone θα κρατήσει ένα μικρό ποσοστό και ότι η συναλλαγή θα επηρεάσει τα οικονομικά αποτελέσματα του 2024. «Όταν η πώληση ολοκληρωθεί, θα μας επιτρέψει να επικεντρωθούμε περισσότερο στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο ισχυρών brands που εστιάζουν στην υγεία και στην ευεξία και να επανεπενδύσουμε στις αναπτυξιακές μας προτεραιότητες», σημείωσε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Antoine de Saint-Affrique.