Ιταλικό ενδιαφέρον για τα ροδάκινα της Κεντρικής Μακεδονίας – Μείωση της παραγωγής στη γείτονα χώρα 

Πρώιμη κατά μια εβδομάδα είναι η χρονιά για τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια της Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως δηλώνουν στο ypaithros.gr εκπρόσωποι συνεταιρισμών, ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από εμπόρους της Ιταλίας για ελληνικά ροδάκινα, λόγω της μείωσης της παραγωγής που παρατηρείται στη γείτονα. 

Επισημαίνεται ότι και σε ορισμένες περιοχές της Ημαθίας και της Πέλλας παρατηρείται μείωση στην παραγωγή των υπερπρώιμων ποικιλιών ροδάκινων και νεκταρινιών λόγω ζημιών που σημειώθηκαν από τις πρόσφατες πολυήμερες βροχοπτώσεις, αλλά και από τις καιρικές συνθήκες του ήπιου χειμώνα. 

«Στην περιοχή μας έχουμε πρωιμότητα στην παραγωγή ροδάκινων και νεκταρινιών περίπου κατά μια εβδομάδα, λόγω των καιρικών συνθηκών. Η συγκομιδή έχει ξεκινήσει και αξίζει να αναφερθεί ότι στην περιοχή μας υπάρχει ήδη κινητικότητα και ενδιαφέρον από Ιταλούς για ροδάκινα και νεκταρίνια, καθώς έχουν μειωμένη παραγωγή», μας είπε ο Αλέκος Καραγιαννίδης, πρόεδρος του Α.Σ «Ομόνοια», στο Αγγελοχώρι Ημαθίας. 

Υπενθυμίζεται ότι η συγκομιδή των πρώιμων ποικιλιών βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές της εβδομάδας στη Βόρεια Ελλάδα, με τις πρώτες ποσότητες να προωθούνται σε εμπόρους και συνεταιρισμούς, ανάλογα με την ποικιλία, από 80 έως 90 λεπτά το κιλό (επιτραπέζια ροδάκινα) και έως 1, 20 ευρώ το κιλό (νεκταρίνια). 

Ημαθία: Έως 1,20 ευρώ το κιλό η τιμή παραγωγού στα νεκταρίνια