Η JΤ International στηρίζει τα ελληνικά ποιοτικά καπνά

Η JΤ International στηρίζει τα ελληνικά ποιοτικά καπνά

Τη στήριξη της JTI προς την ελληνική καπνοκαλλιέργεια και τους Έλληνες παραγωγούς υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Edoardo Voletti, στη διάρκεια των εγκαινίων του Πρότυπου Δημοτικού Λαχανόκηπου, που υλοποιήθηκε από τον Δήμο Αμαρουσίου με χρηματοδότηση της τσιγαρετοβιομηχανίας και παραδόθηκε προς χρήση στους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα τόνισε στην ομιλία του ο κ. Voletti: «Η εταιρεία μας επενδύει συστηματικά σε δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, οι οποίες αναδεικνύουν την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, στηρίζουν τον αγροτικό τομέα και τις τοπικές κοινωνίες – όλοι σημαντικοί πυλώνες/τομείς για τους Έλληνες πολίτες και την οικονομία του τόπου».

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η JT International αγοράζει το 25% της συνολικής παραγωγής των ελληνικών καπνών και σχεδόν το 50% των ελληνικών μεγαλόφυλλων ποικιλιών καπνού (Βιρτζίνια).

Συμφωνία

Είναι αξιοσημείωτο, δε, ότι πρόσφατα η JΤΙ υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, χρηματοδοτώντας την εκπόνηση μελέτης για την άρδευση της ορεινής καπνοπαραγωγικής περιοχής της Μύκης στην Ξάνθη, έτσι ώστε να προχωρήσει άμεσα από την τοπική δημοτική αρχή η υλοποίηση των παρεμβάσεων, που πρέπει να γίνουν για το μείζον αυτό πρόβλημα της μειονοτικής περιοχής.

Σχετικά με την εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε ο κ. Voletti για την παράδοση στους κατοίκους του Δήμου Αμαρουσίου του Πρότυπου Δημοτικού Λαχανόκηπου Αειφόρου Καλλιέργειας (στο Κτήμα Καρέλλα), ο ίδιος ανέφερε: «Η απόφασή μας να υποστηρίξουμε το έργο του Δήμου Αμαρουσίου, αναλαμβάνοντας την ανάπλαση και την αναβάθμιση του δημοτικού λαχανόκηπου στο Κτήμα Καρέλλα εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς πρωτοβουλιών της εταιρείας, που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των μελών της ελληνικής κοινωνίας».

Στόχος

Όπως ο ίδιος πρόσθεσε, «ο Πρότυπος Δημοτικός Λαχανόκηπος συνιστά για την JTI ένα έργο μακράς πνοής, εισάγοντας ένα νέο μοντέλο λειτουργίας που προάγει τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ομαδικότητα. Με το έργο αυτό, επιδιώκουμε τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων της τοπικής κοινωνίας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και ευελπιστούμε στην ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας για παρόμοιες δράσεις».

Η JTI ιδρύθηκε το 1999, όταν η Japan Tobacco (JT) εξαγόρασε τις εκτός ΗΠΑ επιχειρήσεις της RJ Reynolds. Η εταιρεία θεωρείται μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες παγκοσμίως στον κλάδο των καπνικών προϊόντων την τελευταία δεκαετία. Στην Ελλάδα, η εταιρεία κατέχει τη δεύτερη θέση της συνολικής αγοράς προϊόντων καπνού.

Ποικιλία Βιρτζίνια

Η ποικιλία καπνού Βιρτζίνια καλλιεργείται σε αρκετές χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα. Ανήκει στην κατηγορία των καπνών «γεμίσματος» και μπαίνει στα χαρμάνια των καπνοβιομηχανιών για να βελτιώσει την καυσιμότητα, αλλά και για να κάνει το κάπνισμα περισσότερο μαλακό και πιο ευχάριστο. Οι ποικιλίες καπνών Βιρτζίνια σχηματίζουν κωνικά φυτά μεγαλόσωμα με ύψος 1,5 – 2m, με παχύ κορμό και σώμα.

Δήμος Αμαρουσίου

Πρότυπος Δημοτικός Λαχανόκηπος Αειφόρου Καλλιέργειας

Ανοιχτός να δεχθεί τους πολίτες είναι ο Πρότυπος Δημοτικός Λαχανόκηπος Αειφόρου Καλλιέργειας, που σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε σε έκταση δύο στρεμμάτων στο Κτήμα Καρέλλα, περιλαμβάνοντας όλα τα σύγχρονα στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν εδώδιμο κήπο.

Ο σχεδιασμός, η διαμόρφωση και η κατασκευή του πρότυπου λαχανόκηπου έγιναν από εξειδικευμένους επιστήμονες της εταιρείας Ecoscapes και με την ευγενική υποστήριξη της JT International, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, παρουσία του προέδρου & διευθύνοντος συμβούλου της JTI, Edoardo Voletti, εκπροσώπων της εταιρείας Ecoscapes, μελών της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου παρέδωσε σε ειδική τελετή τον Πρότυπο Δημοτικό Λαχανόκηπο στις οικογένειες των νέων καλλιεργητών, προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες, που θα μπορούν να περιηγηθούν στον χώρο, να έλθουν κοντά στη φύση, να γνωρίσουν τις τεχνικές φύτευσης και καλλιέργειας και να αντιληφθούν την αξία της επαφής και της δημιουργίας στη φύση.

«Βασικό μέλημά μας», τόνισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, στον χαιρετισμό του, «ήταν εξαρχής η αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων του δήμου μας, ώστε οι πολίτες να βρίσκουν δημιουργική διέξοδο, απασχόληση και, ταυτόχρονα, να συνυπάρχουν με άλλους ανθρώπους στο φυσικό περιβάλλον. Η επαφή με το φυσικό περιβάλλον, εξάλλου, προσφέρει σημαντικά οφέλη, αφού αποδεδειγμένα βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία».