Κάνει θαύματα με τις ελληνικές ποικιλίες το οινοποιείο Παρπαρούση

Με μεράκι, γνώσεις και σεβασμό στο αμπέλι, η οινοποιία Παρπαρούση παράγει εδώ και δεκαετίες ποιοτικά κρασιά από τους ιδιόκτητους αμπελώνες της στα περίχωρα της Πάτρας, τα οποία έχουν τύχει πολύ θερμής υποδοχής τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού.

Από το 1974, οπότε ξεκίνησε τη λειτουργία της, με ένα πρωτοποριακό για την εποχή οινοποιείο το οποίο τότε είχε κλιματιζόμενους χώρους, σταθερή θερμοκρασία και άζωτο στις δεξαμενές του, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αναδεικνύει τις ελληνικές ποικιλίες.

Ο αμπελώνας του κτήματος καλύπτει σήμερα 100 στρέμματα, φυτεμένα με Σιδερίτη, Μαυροδάφνη, Αγιωργίτικο, Μοσχάτο Ρίου Πατρών, Μαυροδάφνη, αλλά και Ασύρτικο και Αθήρι. 

 

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της “Ύπαιθρος Χώρα” που κυκλοφορεί στα περίπτερα.