Κατά 40 λεπτά υψηλότερα αγοράζει φέτος η βιομηχανία τις πράσινες ελιές Χαλκιδικής

Aυξημένες κατά 40% αρχίζουν οι τιμές για την πράσινη ελιά Χαλκιδικής, όπως φαίνεται από το ξεκίνημα της συγκομιδής για την ποικιλία.

Σύμφωνα με έναν από τους πρώτους τιμοκαταλόγους που ανακοινώθηκαν, αυτόν της Κωνσταντόπουλος Α.Ε.-Olymp, φέτος η πρώτη κατηγορία, τα 110 δηλαδή τεμάχια συμβατικών ελιών της ποικιλίας αγοράζονται στο 1,40 ευρώ/κιλό, τιμή που θυμίζει περισσότερο τα προπέρσινα επίπεδα που έδωσε η βιομηχανία κι όχι τα περσινά τα οποία επικράτησαν στο επίπεδο του 1 ευρώ για τα αντίστοιχα τεμάχια.

Περίπου στο επίπεδο του 1,5 ευρώ ανέρχονται οι πρώτες τιμές που ακούν και οι παραγωγοί της Καβάλας, από όπου μεταφέρεται η προσδοκία και για ακόμη υψηλότερα, λόγω των μειωμένων ποσοτήτων που έρχονται φέτος.

Δείτε ΕΔΩ τον τιμοκατάλογο της εταιρείας 

Πραγματοποιώντας για τέταρτη συνεχή χρονιά οδοιπορικό στα σημαντικότερα παραγωγικά κέντρα της χώρας μας, η «ΥΧ», στο φύλλο της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιάσει τις εκτιμήσεις για την νέα ελαιοκομική περίοδο και την επιτραπέζια ελιά, σε σύγκριση πάντα με τους όγκους που υπολογίζεται ότι παρήχθησαν πέρυσι. Εκτιμήσεις, που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν και τις φετινές τιμές, οι οποίες ήδη ανοίγουν σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα των περσινών.