Κατατέθηκε ο φάκελος για τη Διεπαγγελματική Ρυζιού

Κατατέθηκε ο φάκελος για τη Διεπαγγελματική Ρυζιού

Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του οράματος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Ρυζιού που έχει στόχο την ανάδειξη της ποιότητας του προϊόντος και τη συντεταγμένη προώθησή του στις διεθνείς αγορές βρίσκεται ο κλάδος.

Tο μεσημέρι της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου κατατέθηκε στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών και Άλλων Συλλογικών Φορέων ο πλήρης φάκελος ο οποίος, μεταξύ άλλων, περιέχει την απαραίτητη αναγνώριση από το Πρωτοδικείο, τις υπογραφές των μελών αλλά και το σχετικό καταστατικό.

Όπως αναφέρει στο ypaithros.gr ο πρόεδρος της ΕΑΣΘ- Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης και προσωρινός πρόεδρος της Διεπαγγελματικής, Χρήστος Τσιχήτας (φωτό αριστερά), η συμμετοχή των εμπλεκόμενων στην αλυσίδα αξίας του προϊόντος αγγίζει το 95%.

Ειδικά από το σκέλος των παραγωγών, συμμετέχουν οι συνεταιρισμοί του Νομού Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ Θεσσαλονίκης και συνεργαζόμενοι συνεταιρσιμοί, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Χαλάστρας Α’ και Β’), οι Ενώσεις Καβάλας, Σερρών, Λαμίας κ.α., εξασφαλίζοντας παρουσία από όλες τις περιοχές της χώρας όπου καλλιεργείται ρύζι. Αντίστοιχα υψηλή είναι και η εκπροσώπηση των μεταποιητών, με συμμετοχή των επιχειρήσεων- μελών του Συνδέσμου Ορυζόμυλων Ελλάδων.

Πλέον αναμένεται η θετική γνωμοδότηση των αρμόδιων υπηρεσιών ώστε στη συνέχεια ο φάκελος ο φάκελος στα χέρια του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη και ο τελευταίος να προχωρήσει στην αναγνώριση της Διεπαγγελματικής. Ο χρονικός ορίζοντας για όλα αυτά τοποθετείται σε ένα μήνα από τώρα.

Το προσωρινό ΔΣ της Διεπαγγελματικής Ρυζιού

Όπως σημειώνει ο κ.Τσιχήτας,  το επόμενο βήμα θα είναι η πρόσκληση σε όσους δεν έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στην οργάνωση να συμμετάσχουν ενώ θα δρομολογηθεί και η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου.