Καθυστερήσεις στη διαδικασία μίσθωσης του διβαριού «Πάπα»

divari-papa-axaia
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!
Εις βάρος του διβαριού «Πάπα» στον Άραξο, αλλά και των αλιέων που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε αυτόν, φαίνεται πως κυλά ο χρόνος, εξαιτίας της εκκρεμότητας που υπάρχει στη νέα διαδικασία μίσθωσης από το Πολεμικό Ναυτικό.

Η μη αξιοποίηση του διβαριού έχει προβληματίσει έντονα τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, ενώ, σύμφωνα με καταγγελίες, την κατάσταση έχουν εκμεταλλευτεί παράνομοι αλιείς από το Μεσολόγγι, αλλά και ντόπιοι, οι οποίοι «λυμαίνονται» την περιοχή. Ωστόσο, σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό, έχουν ξεκινήσει έλεγχοι και περιπολίες για την πάταξη του φαινομένου.

Το «Ταμείο Εθνικού Στόλου», πάντως, μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν γνώριζε πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία μίσθωσης, διαβεβαιώνοντας τους ενδιαφερόμενους ότι η υπόθεση βρίσκεται προς υπογραφή στον υπουργό, για να ξεκινήσει η δημοπρασία.

-Διαφήμιση-

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας είναι διατεθειμένος να μετατρέψει το διβάρι σε οργανωμένο φυσικό ιχθυοτροφείο, όπως λειτουργούν στο Μεσολόγγι και στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Προς την κατεύθυνση αυτή, έχει αναλάβει πρωτοβουλία σωτηρίας του διβαρίου, με τη σύσταση νέας δημοτικής επιχείρησης, η οποία θα επιφορτιστεί με τη λειτουργία και τη διάθεση των αλιευτικών προϊόντων και θα αξιοποιήσει προγράμματα περιφερειακά και ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του δήμου, το διβάρι μπορεί να πραγματοποιήσει ετήσιο τζίρο 300.000 ευρώ, ωστόσο απαιτεί ανάπτυξη, δουλειά, καλή διαχείριση και πλήρη απαλλαγή από το παλιό σωρευμένο χρέος των 500.000 ευρώ.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki