Καβάλα: Η ΓεωΤροφή επενδύει σε ελληνικές ποιοτικές πρώτες ύλες

Παράγουν παραδοσιακά ζυμαρικά, τυποποιούν καλαμποκάλευρο, πλιγούρι, σιμιγδάλι, ζάχαρη και σχεδιάζουν να προσθέσουν φασόλι Χρυσούπολης και φιστίκι με κέλυφος

Το μυστικό της αξίας του προϊόντος είναι η πρώτη ύλη, επιλεγμένα ποιοτική για να αντέχει στον ανταγωνισμό και στον χρόνο. Η εταιρεία ΓεωΤροφή, που εδρεύει στην Πέρνη Καβάλας, ακολουθεί τη συνταγή και στους 18 κωδικούς των προϊόντων της, είτε πρόκειται γι’ αυτά που παράγουν οι ίδιοι, όπως τα παραδοσιακά ζυμαρικά, είτε για προϊόντα που τυποποιούν. Η πρώτη ύλη προέρχεται πάντα από την Ελλάδα, κυρίως από την περιοχή. «Πιστεύουμε ότι οι ποιοτικές πρώτες ύλες, που είναι όλες ελληνικές, μπορεί ν’ ανεβάζουν το κοστολόγιο, αλλά αποτελούν τη λύση στην κρίση», μεταφέρει στην «ΥΧ» ο ιδιοκτήτης, Λάζαρος Γκιόγκης.

Τονίζει ότι η ποιότητα είναι αυτή που κάνει το προϊόν να διατηρείται στον χρόνο, γιατί ο καταναλωτής τη διακρίνει. «Και μόνο το χρώμα της χυλοπίτας παραπέμπει στην παραδοσιακή σπιτική». Παράγουν χυλοπίτες, χυλοπιτάκια, κριθαράκι, κους κους, βίδες, κοφτό μακαρονάκι, τρεις τύπους τραχανά (γλυκό, ξινό και νηστίσιμο λαχανικών) και το ποντιακό εύριστον που φτιάχνεται με παραδοσιακή συνταγή. «Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται από συνταγές που διατηρήσαμε από τους παππούδες μας που ήρθαν πρόσφυγες». Επίσης, τυποποιούν αποφλοιωμένο σιτάρι που λαμβάνει πολύ καλές κριτικές, γιατί γίνεται με υγρή αποφλοίωση και η μαγείρισσα το αντιλαμβάνεται στο βράσιμο. Στα τυποποιημένα προϊόντα περιλαμβάνεται το καλαμποκάλευρο, το πλιγούρι, η τριμμένη φρυγανιά, το σιμιγδάλι. «Προσθέσαμε την καστανή ζάχαρη, που είναι προϊόν εισαγωγής, αλλά παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών». Όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της ΓεωΤροφής είναι ελληνικής προέλευσης. Οι καταναλωτές μπορούν να τα αναζητήσουν σε τρεις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. «Επιπλέον, η εταιρεία δραστηριοποιείται από το 1998 στην Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και τον Έβρο.

Το υπόλοιπο δίκτυο καλύπτεται από εμάς». Ο κ. Γκιόγκης προσθέτει ότι βρίσκονται σε συζητήσεις με αλυσίδα σούπερ μάρκετ και catering ξενοδοχείων στην Κύπρο και στη Γερμανία. Η εύφορη πεδιάδα του Νέστου γεννάει ιδέες για εμπλουτισμό των κωδικών με αξιόλογα προϊόντα. «Σχεδιάζουμε να διοχετεύσουμε τοπικά προϊόντα στην αγορά, όπως είναι το εξαιρετικό φασόλι Χρυσούπολης. Επίσης, στον Δήμο Νέστου καλλιεργείται το φιστίκι με κέλυφος που πωλείται ωμό από τους παραγωγούς. Επιθυμούμε να το προωθήσουμε τυποποιημένο, εάν υπάρξει μια οργανωμένη ομάδα παραγωγών».