Κερδίζουν έδαφος τα προϊόντα της Ηπείρου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η παρουσία των προϊόντων της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΒEΕ στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Με αφετηρία την ίδρυση της EPIROS UK LTD, το 2014, τα τυροκομικά προϊόντα της εταιρείας κερδίζουν διαρκώς σε αναγνωρισιμότητα και όγκο πωλήσεων. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, μόλις έναν χρόνο μετά την ίδρυσή της, η EPIROS UK LTD, έκλεισε το 2015 με συνολικές πωλήσεις €377.000 και ελαφρά κερδοφορία, ενώ στο πρώτο 4μηνο του 2016 καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων, της τάξης του 250% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σήμερα, στη βρετανική αγορά διακινούνται 20 προϊοντικοί κωδικοί, με έμφαση στην περιοχή του Λονδίνου, αλλά και με σταδιακή επέκταση και σε άλλες περιοχές. Να σημειωθεί ότι η παράδοση των προϊόντων γίνεται με τρία ιδιόκτητα φορτηγά, σε περισσότερα από 300 σημεία πώλησης. Σε αυτά περιλαμβάνονται καταστήματα delicatessen, ethnic food stores, small retailers (όπως η αλυσίδα Badgens) κ.α.. Στο πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνονται επίσης και εστιατόρια με ελληνική “χρώμα”, όπως το Real Greek και το Athenian.

Η δραστηριότητα της EPIROS UK LTD εντάσσεται στο μακροπρόθεσμο εξαγωγικό πλάνο της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΒΕΕ, το οποίο εφαρμόζεται με επιτυχία σε σημαντικές αγορές σε όλον τον κόσμο.
H ΗΠΕΙΡΟΣ επεξεργάζεται ετησίως περίπου 25.000 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος και διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, στον Αμμότοπο Άρτας, στην Ήπειρο. Στο προϊόντικο της χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται η φέτα, το «Ήπειρος Ελαφρύ», το «Γιδοτύρι», το βούτυρο τύπου Κερκύρας, η κεφαλογραβιέρα Ήπειρος και το κεφαλοτύρι Ηπειρος