«Κούρεμα» 50% για όλους ανεξαιρέτως τους προμηθευτές της Μαρινόπουλος

-Διαφήμιση-
gaia-sense

Στα χέρια των προμηθευτών του Μαρινόπουλου βρίσκεται το «προσκλητήριο» για το σχέδιο εξυγίανσης της αλυσίδας στο οποίο έχουν καταλήξει Σκλαβενίτης και πιστώτριες τράπεζες

Το σχέδιο προβλέπει «κούρεμα» 50% στα οφειλόμενα από το οποίο, όπως διαφαίνεται, δεν εξαιρούνται οι ούτε οι προμηθευτές που έχουν λαμβάνειν μικρότερα ποσά έως 100.000 ευρώ προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος που έχει καταρτισθεί σε συνεργασία με τις τράπεζες και το Σκλαβενίτη.

Αυτό προκύπτει από τις επιστολές τις οποίες έχουν ήδη αρχίσει να παραλαμβάνουν οι προμηθευτές τις αλυσίδας, μεταξύ αυτών και πολλοί αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις. Τα «ραβασάκια» αποστέλλονται από την PwC η οποία λειτουργεί ως σύμβουλος της διαδικασίας και, μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε αυτά ότι λόγω νομικών και τεχνικών λόγων δεν κατέστη δυνατή η εξαίρεση από την απομείωση των οφειλομένων σε πιστωτές με απαιτήσεις έως 100.000 ευρώ.

«Ας σημειωθεί ότι αναφορικά με τις απαιτήσεις κάτω των 100.000 ευρώ διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση έγκρισης της συμφωνίας εξυγίανσης, οι όροι διαγραφής των απαιτήσεων των πιστωτών (κούρεμα κατά 50%) θα ισχύσουν για όλους τους πιστωτές, ανεξαιρέτως ύψους υπολοίπου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η εταιρεία σημειώνει ότι η επιστολή δεν περιλαμβάνει το τελικό σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος και τον τρόπο με τον οποίο αυτοί θα πληρωθούν -τις κουρεμένες οφειλές τους-, ούτε προσδιορίζει το χρόνο.

Οι επιστολές αποστέλλονται προκειμένου να εξασφαλιστεί η συναίνεση του 60% των πιστωτών – απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκριθεί το σχέδιο από το Πρωτοδικείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχει εξασφαλιστεί η έγκριση του 55% ενώ το χρονικό περιθώριο που δίνεται στους προμηθευτές για να απαντήσουν είναι μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, η PWC αναφέρει: «Προς την επίτευξη του στόχου συναίνεση του 60% των πιστωτών, θα θέλαμε να διερευνήσουμε μέσω της παρούσας επιστολής την κατ’ αρχήν πρόθεσή σας για συναίνεση ή μη με τις βασικές αρχές της Συμφωνίας Εξυγίανσης που περιγράφονται ανωτέρω«.

Παράλληλα, αναφέρει στους πιστωτές – προμηθευτές ότι στο τέλος της επιστολής που τους έχει αποσταλεί παρατίθεται το καθαρό υπόλοιπο οφειλής προς την εταιρεία τους μετά από συμψηφισμό του χρεωστικού και πιστωτικού (αν υφίσταται) υπολοίπου με τις εταιρείες υπό εξυγίανση συμφερόντων Μαρινόπουλου και ημερομηνία αναφοράς 30.06.2016. «Παρακαλούμε όπως υποδείξετε την επιλογή σας περί επί της αρχής συναίνεση ή μη και μας αποστείλετε υπογεγραμμένη τη δήλωση στη διεύθυνση που αναφέρεται έως τις 26.09.2016″, καταλήγει η επιστολή.

-Διαφήμιση-