Κρήτη: Οι φετινές τιμές της σουλτανίνας από την Κ.Σ.Ο.Σ ΑΕΣ ΑΕ

Κατά τη χθεσινή (21/7) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΣΟΣ αποφασίστηκαν και ανακοινώθηκαν οι φετινές τιμές της σταφίδας.

Συγκεκριμένα:

Το Δ.Σ της Κ.Σ.Ο.Σ ΑΕΣ ΑΕ, αφού εκτίμησε όλες τις παραμέτρους της αγοράς, καλεί και παροτρύνει για μια ακόμα χρονιά τους αμπελουργούς μας να σταφιδοποιήσουν και αναγγέλει τις παρακάτω τιμές αγοράς σταφίδας σουλτανίνας εσοδείας 2020:

Τύπος Νο1 1.80/κιλό ευρώ
Τύπος Νο2 1.60/κιλό ευρώ
Τύπος Νο4 1.40/κιλό ευρώ
Τύπος Νο5 1.00/κιλό ευρώ

Οι παραπάνω τιμές είναι το μέγιστο που μπορεί να δοθεί στην παρούσα συγκυρία – με τον σκληρό διεθνή ανταγωνισμό – ώστε να προωθηθεί το προϊόν στην αγορά με βασική προϋπόθεση, η παραλαβή της σταφίδας σουλτανίνας εσοφείας 2020, να έχει ολοκληρωθεί έως τέλη Σεπτεμβρίου 2020.

Η πληρωμή του προϊόντος θα γίνεται με την καταβολή του 50% του ποσού της τιμολογημένης αξίας του προϊόντος αμέσως μετά την έκδοση του τιμολογίου και η εκκαθάριση της υπόλοιπης αξίας μετά από τρείς μήνες από την τιμολόγηση.

Όπως δήλωσε στην «ΥΧ» ο Μιχάλης Καμπιτάκης που μετέχει στο ΔΣ της ΚΣΟΣ «Ολοκληρώσαμε τη συντήρηση στις δύο γραμμές παραγωγής και αυτή τη στιγμή η οργάνωση είναι πανέτοιμη να απορροφήσει όλες τις ποσότητες της αναμενόμενης παραγωγής εφόσον το επιτρέψει και ο καιρός. Απευθυνόμαστε στην εγχώρια αγορά γιατί οι τιμές αυτές είναι απαγορευτικές στο εξωτερικό όπου ο ανταγωνισμός θα μας υποχρέωνε να ορίσουμε τιμές στα 80 λεπτά».