Κρήτη: Οι εξαγωγές στην ατζέντα Αρναουτάκη – πρέσβη Δημοκρατίας της Κορέας

Κρήτη: Οι εξαγωγές στην ατζέντα Σ. Αρναουτάκη - πρέσβη Δημοκρατίας της Κορέας

Η προώθηση και ενίσχυση των οικονομικών συνεργασιών με εξαγωγές κρητικών προϊόντων, κυρίως ελαιόλαδου και κρασιού, αλλά και η αύξηση της τουριστικής ροής από την Κορέα στην Κρήτη, συζητήθηκαν την Τρίτη 19/7 σε συνάντηση του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Αθήνα Ahn Youngjip.

Ο πρέσβης, που συνοδευόταν από τον πρόξενο της Κορέας στην Κρήτη Αντώνη Καράτζη, εξέφρασε τον θαυμασμό του για το νησί και χαρακτήρισε την Κρήτη «κρυμμένο θησαυρό».

«Με χαρά υποδεχτήκαμε τον πρέσβη της Κορέας στο νησί μας. Συζητήσαμε τις δυνατότητες αύξησης των κρητικών εξαγωγών στην Κορέα και μάλιστα υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ελαιόλαδο και το κρασί μας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Τόνισε ακόμη ότι υπάρχουν ήδη αυξητικές τάσεις και τόνισε: «Θεωρούμε ότι, και με τη βοήθεια του κ. Καράτζη, θα ενισχύσουμε αυτές τις προσπάθειες και επίσης θα αυξηθεί η τουριστική ροή από την Κορέα στο νησί», είπε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας ότι απαιτούνται συνεργασίες και συνέργειες για την επίτευξη των στόχων, αφού οι προοπτικές είναι θετικές.

Από την πλευρά του ο πρέσβης τόνισε: «Διερευνούμε τις δυνατότητες αύξησης της οικονομικής συνεργασίας, γιατί γνωρίζουμε ως χώρα τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει η Κρήτη, όπως είναι το λάδι και το κρασί. Ήδη έχουμε ξεκινήσει εισαγωγές κρητικού ελαιόλαδου και κρασιού και στοχεύουμε στην αύξηση των εισαγωγών αυτών στη Κορέα».

Από την πλευρά του, ο πρόξενος της Κορέας στην Κρήτη, μίλησε για μια προσπάθεια να ισχυροποιηθούν οι συνεργασίες Κορέας και Κρήτης. «Να δημιουργήσουμε συνέργειες τέτοιες, τόνισε ώστε να αυξηθούν οι εξαγωγές μας, ιδιαίτερα στο λάδι και στο κρασί, που θεωρούνται ανώτατης ποιότητας για τους Κορεάτες».