Ξεκίνησε τις παραλαβές οινοστάφυλων η Ένωση Πεζών Κρήτης – Αναλυτικά οι τιμές

Η ΕΝΩΣΗ ΠΕΖΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ενημερώνει τους παραγωγούς μέλη της ότι το Οινοποιείο της ξεκίνησε την παραλαβή ώριμων σταφυλιών από την Τρίτη 8/9/2020. Η παραλαβή οινοσταφύλων θα γίνεται από 09.00 έως τις 19.00

Όλα τα σταφύλια θα βαθμομετρούνται                 

Η παραλαβή των οινοσταφύλων θα γίνει με ποιοτικά κριτήρια ως εξής:

ΚΡΙΤΗΡΙΑ Ά ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

  • Λευκά Οινοστάφυλα  Βαθμός Μπωμέ από 11 (συμπεριλαμβανομένου) και πάνω
  • Λευκά Σταφύλια βαθμός Μπωμέ από 11,5 (συμπεριλαμβανομένου) και πάνω
  • Ερυθρά Οινοστάφυλα Βαθμός Μπωμέ από 12 (συμπεριλαμβανομένου) και πάνω
  • Μαντηλάρι Βαθμός Μπωμέ από 11 (συμπεριλαμβανομένου) και πάνω
  • Προέλευση σταφυλιών η ζώνη των Πεζών
  • Σταφύλια υγιή, χωρίς σαπίλα και ασθένειες
  • Μεταφορά με κιβώτια
  • Τρυγητός ημέρας

Σταφύλια που δεν θα πληρούν έστω και ένα από τα παραπάνω κριτήρια θα κατατάσσονται στην κατηγορία Β και θα πληρωθούν με το βαθμό.

Για τις Β’ κατηγορίες σταφυλιού που μεταφέρονται χωρίς κλούβες η τιμή θα μειώνεται κατά 1,5 λεπτό/κιλό. Επιπλέον η τιμή θα μειώνεται 1 λεπτό/κιλό για κάθε δέκατο βαθμού κάτω από τη βάση της ποικιλίας του.

Σταφύλια κάτω των 10 βαθμών για Λευκά, Μαντηλάρι και 11 βαθμών για Ερυθρά δεν θα παραλαμβάνονται λόγω της ιδιαιτερότητας της χρονιάς.

Σταφύλια μη υγιή (σάπια, χολεριασμένα) δεν θα παραλαμβάνονται.

Οι τιμές για την φετινή συγκομιδή θα είναι οι εξής:

  • Βιλάνα Α:            0,33€
  • Κοτσιφάλι Α:       0,33€
  • Μαντηλαρι Α:      0,25€
  • Ραζακί:                0,30€
  • Λευκά σταφύλια: 0,23€

Η πληρωμή των ποσοτήτων που θα παραλάβει η ΈΝΩΣΗ ΠΕΖΩΝ ΚΡΗΤΗΣ θα γίνει σύμφωνα και ανάλογα με την πώληση των προϊόντων που θα παραχθούν, σταδιακά.

Κατά την παράδοση των σταφυλιών απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Α.Φ.Μ αμπελοκαλλιεργητή
  • Να προσκομίζουν επικαιροποιημένη Δήλωση Αμπελοκαλλιέργειας 2020 στην οποία να είναι δηλωμένο το αμπελοτεμάχιο και η ποικιλία (Να επισημανθεί ότι δεν θα γίνεται παραλαβή σταφυλιών χωρίς προσκόμιση αμπελοκαλλιέργειας 2020)

Όσοι παραγωγοί τηρούν βιβλία εσόδων εξόδων παρακαλούνται να το δηλώσουν κατά την παράδοση.